Menu

De Boer ook positief bij contra-expertise

Frank de Boer is ook bij de contra-expertise positief bevonden. Bij de verdediger van Barcelona en Oranje werd bij de B-test een nandrolonwaarde van ongeveer 7,1 nanogram per millimeter gemeten. De A-test kwam op ongeveer 8,6 uit.

In de voetbalwereld is 2 de limiet. De contra-expertise is, op verzoek van De Boer, uitgevoerd in het IOC-laboratorium in Lausanne. Barcelona maakte de uitslag dinsdagavond bekend.

Frank de Boer onderging op 15 maart na afloop van de UEFA-Cupwedstrijd tegen Celta de Vigo een dopingcontrole. Op 8 mei bleek het resultaat positief. De Boer ontkent dat hij bewust het verboden spierversterkende middel heeft gebruikt.

De UEFA moet zich nu over de dopingzaak uitspreken. Voor 14 juni wordt een uitspraak verwacht. Tot die tijd mag De Boer gewoon voetballen voor Oranje en Barcelona. Voor de voormalige Ajacied dreigt een schorsing van zes maanden tot twee jaar.

Edgar Davids is door het Italiaans Olympisch Comite (CONI) voorlopig geschorst in afwachting van de uitslag van het onderzoek dat CONI naar zijn vermeende dopegebruik uitvoert. Een uitspraak wordt half juli verwacht. De middenvelder van Juventus is geschorst voor de Serie A, maar mag wel gewoon met het Nederlands elftal meedoen. Davids reageerde positief (zowel bij de A- als B-test) na de competitiewedstrijd tegen Udinese op 4 maart. Ook hij houdt zijn onschuld vol.