Menu
De Boer: 'Ook tegen PSV domineren'

De Boer: 'Ook tegen PSV domineren'

Aan alles is te merken dat er dit weekend een kraker op het programma staat. Met name voor Ajax is de wedstrijd tegen PSV van groot belang. Bij winst slinkt de achterstand op de koploper uit Eindhoven tot drie punten, bij een nederlaag loopt het gat op naar negen punten. Frank de Boer: ,,We gaan gewoon ons eigen spel spelen.”

De Amsterdam ArenA is al tijden uitverkocht voor de topper Ajax - PSV. Ook de persruimte was vrijdagmiddag tot de laatste stoel gevuld. ,,Ook vandaag zijn we uitverkocht”, constateerde Frank de Boer met een tevreden glimlach. De coach van Ajax kijkt ernaar uit om het gat met PSV te verkleinen. Niet voor niets haalde hij halverwege de persconferentie de wedstrijd van vorig seizoen nog eens aan. Dankzij de 2-0 winst op PSV kwam Ajax terug in de titelrace die uiteindelijk tot de 31ste landstitel leidde.

Eenzelfde scenario ziet De Boer zaterdagavond ook wel zitten. Met het verschil dat de competitie na de wedstrijd tegen PSV aanmerkelijk langer duurt dan dat afgelopen seizoen het geval was. Toen troffen Ajax en PSV elkaar op 25 maart en kwam de ploeg vervolgens in een flow richting de titel. Desondanks is een zege meer dan gewenst. Een paar wedstrijden voor de winsterstop bedraagt het gat momenteel zes punten met koploper PSV. ,,Na morgen kan dat drie, zes of negen punten zijn. Met name tussen drie en negen punten zit natuurlijk een enorm verschil. Aan ons de taak om het gat te verkleinen.”

De Boer: ,,Danny Hoesen zit natuurlijk niet voor niets opnieuw bij de selectie. Ik zou het met hem aandurven tegen PSV.” De Boer: ,,Danny Hoesen zit natuurlijk niet voor niets opnieuw bij de selectie. Ik zou het met hem aandurven tegen PSV.”

Ajax zal tegen PSV van eigen kracht uitgaan, zo gaf De Boer aan. ,,We stappen niet snel van onze filosofie af. Zeker in de ArenA willen we domineren, ook tegen PSV. We moeten gewoon ons eigen spel spelen.” Over PSV zei de 112-voudig international: ,,Ze hebben op alle posities goede spelers staan. Hun voornaamste wapen is hun snelheid voorin, gecombineerd met de ervaring en sluwheid van Mark van Bommel en Kevin Strootman. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen.”

De Boer zal tegen PSV een beroep doen op dezelfde achttien spelers als afgelopen zondag tegen Roda JC. Toby Alderweireld is speelklaar en ook Danny Hoesen zou opnieuw vanaf het begin kunnen starten. Of De Boer daar ook voor kiest, liet hij vrijdagmiddag in het midden. Bij afwezigheid van de geblesseerde Kolbeinn Sigthórsson en Ryan Babel zijn Siem de Jong en Christian Eriksen immers ook een optie voor de spitspositie. ,,We kijken naar de tegenstander, maar ook naar hoe mensen trainen en waar we ons voordeel kunnen halen. Op basis van al die aspecten bepalen we wie er morgen in de spits gaat spelen. Maar Hoesen zit natuurlijk niet voor niets opnieuw bij de selectie. Ik zou het met hem aandurven tegen PSV.”

Ajax - PSV begint zaterdag om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst