Menu
De Boer over loting: 'Lekker dichtbij'

De Boer over loting: 'Lekker dichtbij'

Trainer Frank de Boer reageerde na de loting voor de Europa League met zijn kenmerkende nuchterheid: ,,Lekker dichtbij", was zijn opmerking nadat bekend werd dat de reis voor de zestiende finale niet verder gaat dan Brussel.

Toen Anderlecht uit de koker rolde, zag De Boer direct het voordeel van de Brusselse formatie: ,,Lekker dichtbij", sprak De Boer vrijdagmiddag in de perskamer van de Toekomst. ,,Dit is het duel van de Lage Landen. Ik kan me de duels tussen Ajax en Anderlecht van vorig seizoen nog herinneren in de groepsfase van de Europa League. Toen vond ik ze gelijkwaardig aan elkaar, ook l verloor Ajax in de ArenA met 1-3."

De Boer ziet wel mogelijkheden om in maart ook nog actief te zijn op het Europese podium. ,,We zijn zeker niet kansloos", schat de oefenmeester in. ,,Als we over twee duels winnen van Anderlecht, maakt het mij niet zoveel uit wie we dan treffen: Basel of Moskou. We moeten ons eerst focussen op Anderlecht. Het is knap dat zij in hun poule met Zenit Sint Petersburg, AEK Athene en Hadjuk Split tweede zijn geworden. Anderlecht is een team dat in de eigen competitie altijd bovenin meedraait. Dit jaar ook weer. Ik denk dat Ajax - Anderlecht ook voor de supporters een leuke wedstrijd wordt."

Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst