Menu
De Boer: 'Plezier moet terug'

De Boer: 'Plezier moet terug'

Ajax TV heeft dinsdagochtend voor vertrek naar Milaan met Frank de Boer gesproken. Daags na het opstappen van Martin Jol zei Ajax’ nieuwe trainer op luchthaven Schiphol dat het vooral belangrijk is dat het plezier weer terugkeert. Maarten Stekelenburg noemt het aanstellen van De Boer ‘een logische keuze’.

Op de vraag hoe De Boer dinsdagochtend wakker werd, antwoordde hij: ,,Toch wel een beetje gespannen. Er breekt een belangrijke periode voor Ajax aan. In de komende drie weken kan er veel gebeuren.” Tot de aan Kerst speelt Ajax immers nog om Europese overwintering (woensdag in de uitwedstrijd tegen AC Milan), de volgende ronde van de KNVB beker (23 december tegen AZ, red.). Uiteraard moet ook de achterstand in de competitie niet groter worden.

Namens de spelersgroep sprak Maarten Stekelenburg met Ajax TV. De keeper van Ajax noemde de keuze voor De Boer een logische. ,,Maar toch was ik wel verrast door het plotselinge opstappen van Martin Jol. Zeker omdat we maandagochtend nog gewoon hebben getraind.”

Ajax vertrekt wegens de slechte weersomstandigheden en dichte mist overigens pas drieënhalf uur later dan gepland naar Milaan. Het team vertrekt naar verwachting pas om 14:10 uur vanaf Schiphol.

De selectie van Ajax traint dinsdagavond om 19:30 uur in San Siro. Voorafgaand aan de training houdt De Boer een persconferentie. Woensdagavond speelt Ajax de laatste groepswedstrijd in de Champions League tegen AC Milan.

Bekijk later deze dinsdag de volledige interviews op Ajax TV

Tekst en foto: Ajax.nl