Menu
De Boer praat Brazilianen bij over Ajax

De Boer praat Brazilianen bij over Ajax

Zo’n 50 Braziliaanse journalisten en gasten van Mongeral AEGON waren maandag aanwezig bij een persconferentie in Pacaembu. In het stadion waar in 1950 de openingswedstrijd van het WK werd gespeeld gaf Frank de Boer een presentatie over de jeugdopleiding van Ajax. Ook Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Nicolás Lodeiro ondergingen hun vuurdoop bij de Braziliaanse media.

Het was de Braziliaanse media niet ontgaan dat Ajax deze week in São Paulo verblijft. Geregistreerd door elf televisiecamera’s gaf De Boer in het auditorium van Pacaembu een presentatie over de jeugdopleiding van Ajax. In het gemeentelijke stadion (waar Palmeiras in afwachting van een nieuwe voetbaltempel tijdelijk zijn thuiswedstrijden speelt) waren landelijke media als TV Globo en ESPN Brasil vertegenwoordigd.

Dat een foto meer dan duizend woorden zegt, bleek wel toen halverwege de presentatie een bijzondere afbeelding op het scherm naast De Boer verscheen. De foto van ballenjongen Wesley Sneijder en Frank Rijkaard vertelde het verhaal van Ajax’ jeugdopleiding. Ook de foto van ballenjongen Nigel de Jong en Clarence Seedorf werd door de camera’s geregistreerd. Vervolgens schreven de journalisten mee met de opstelling van de afgelopen WK-finale. Liefst zeven spelers hebben in het verleden de jeugdopleiding van Ajax doorlopen. Het gaf zowel de kracht van het Nederlands voetbal als de Ajax-filosofie aan.

Er was veel Braziliaanse pers op de persconferentie van Frank de Boer afgekomen. Er was veel Braziliaanse pers op de persconferentie van Frank de Boer afgekomen.

De Boer legde ook de verbinding tussen de huidige Ajax-selectie en de eerste editie van de AEGON Future Cup in 2010. Het internationale toernooi voor spelers tot 17 jaar heeft nu bijna twee jaar later de eerste debutanten in Ajax 1 opgeleverd. De Boer: ,,Davy Klaassen en Ouasim Bouy zijn nu mee naar Brazilië. Dat zegt alles over het belang van onze jeugdopleiding. Financieel gezien kunnen we het nooit van de grootste clubs winnen. Daarom moeten we juist slim zijn. Het is alleen jammer dan veel spelers al rond hun 23e naar het buitenland. Maar uiteindelijk is dat misschien wel ons lot. Aan onze filosofie zullen we echter nooit iets veranderen. De jeugdopleiding was, is en blijft altijd de levensader van Ajax.”

Volg Ajax in Brazilië op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook, Twitter @AFCAjax, Hyves en Google+. De verrichtingen van Ajax zijn ook in het Portugees te volgen, waardoor Ajax-fans in Brazilië niets van het bezoek van de landskampioen hoeven te missen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Frank de Boer had een mooi cadeau voor de delegatie van Mongeral AEGON. Frank de Boer had een mooi cadeau voor de delegatie van Mongeral AEGON.