Menu
De Boer rekent op overwinning

De Boer rekent op overwinning

Voor Ajax telt woensdagavond alleen een overwinning tegen Celtic. Na de nederlaag in Glasgow moet Ajax in het vierde groepsduel drie punten halen om nog uitzicht te houden op Europese overwintering. Met de wedstrijden tegen FC Barcelona (thuis) en AC Milan (uit) nog in het vooruitzicht is een zege op Celtic essentieel. Frank de Boer vertrouwt op een goede afloop.

Frank de Boer is ervan overtuigd dat Ajax woensdag een goed resultaat moet kunnen halen tegen Celtic. ,,We hebben twee weken geleden in Glasgow laten zien dat we niet voor ze onderdoen. Dat moeten we hier morgenavond bevestigen. Als we net zo spelen als in Schotland, dan moeten we dit keer aan goede kant van de score zitten. Ga maar na: op Celtic Park hebben we verschillende kansen gecreëerd, terwijl de kansen van Celtic slechts op nog geen drie vingers te tellen waren. En daar hoorde de benutte strafschop en de ‘klutsgoal’ ook nog bij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we Celtic dit keer pakken.”

Niklas Moisander is er tegen de Schotten weer bij, al begint hij op de bank. De Finse international is hersteld van zijn knieblessure en maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax. In Helmond kwam hij driekwartier in actie. Een basisplaats in de Champions League komt echter nog te vroeg. Ook Lesly de Sa heeft de ziekenboeg definitief verlaten. De vleugelaanvaller zit in tegenstelling tot Moisander nog niet bij de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt voor Lerin Duarte, die herstellende is van een enkelblessure. De wedstrijden tegen Celtic en NEC komen sowieso nog te vroeg voor de middenvelder. Na de interlandperiode hoopt De Boer weer een beroep op hem te kunnen doen.

Frank de Boer: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we Celtic dit keer pakken.” Frank de Boer: ,,Ik ben ervan overtuigd dat we Celtic dit keer pakken.”

Buiten het feit dat Moisander niet zal starten, gaf De Boer verder niets prijs over zijn opstelling. Ook wilde hij niet bevestigen of Siem de Jong in de spits zal starten in de plaats van op zijn vertrouwde plek op het middenveld. ,,Het is altijd een optie om hem in de spits te zetten. We weten wat we aan hem hebben. Als middenvelder én als spits. Daarom zal ik dat als coach ook altijd in overweging nemen. Siem is een optie voor die positie, net zo goed als Kolbeinn Sigthórsson en Danny Hoesen dat zijn.”
Over de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken zei De Boer het volgende: ,,We hebben tot dusver veel te weinig punten gepakt. Dan is het logisch dat er onvrede is. Zowel bij de fans als bij ons. Ajax is gewend om te winnen en om drie punten te pakken. Niet om telkens slechts een puntje - of zelfs helemaal niets - te sprokkelen.”

Met een punt uit drie wedstrijden is Ajax momenteel hekkensluiter in poule H. De kampioen van Nederland staat twee punten achter Celtic. Een zege op de Schotten zou dus in ieder geval betekenen dat Ajax de derde plaats overneemt. FC Barcelona (7 punten) en AC Milan (5 punten) treffen elkaar woensdag in Camp Nou. De Boer: ,,We hebben een goed resultaat nodig om weer naar boven te kunnen kijken. Dat is zowel voor Ajax als het hele Nederlandse voetbal van belang.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer bij zijn entree in de persruimte van de Amsterdam ArenA. Frank de Boer bij zijn entree in de persruimte van de Amsterdam ArenA.
Ajax-doelman Jasper Cillessen was ook bij de persconferentie aanwezig. Ajax-doelman Jasper Cillessen was ook bij de persconferentie aanwezig.
Jasper Cillessen rekent net als Frank de Boer op een zege. Jasper Cillessen rekent net als Frank de Boer op een zege.