Menu
De Boer rekent op 'triple' tegen Roda JC

De Boer rekent op 'triple' tegen Roda JC

Ajax neemt het zondag in de Amsterdam ArenA op tegen Roda JC. Frank de Boer nam vrijdagmiddag na afloop van de training de tijd om vooruit te blikken op het duel met de nummer 9 van de Eredivisie. Dico Koppers (enkel) is er waarschijnlijk niet bij. De linksback was vrijdag niet op de club wegens ziekte. Derk Boerrigter trainde voor het eerst sinds lange tijd weer deels met de groep mee.

De Boer kon vrijdagochtend voor het eerst weer over alle spelers beschikken. Vanwege het midweekse interlandprogramma had de coach van Ajax afgelopen week een kleine groep tot zijn beschikking. ,,Maar doordat we met Jong Ajax samen getraind hebben, konden we toch goed aan de slag met de achtergebleven spelers. Wat dat betreft was het wel een goede week. Bovendien ook omdat alle spelers fit zijn teruggekeerd van hun interlands.”

De enige international die met lichte klachten kampte was Nicolás Lodeiro. ,,In aanloop naar de interland van Uruguay tegen Roemenië had hij al wat last van zijn lies. Daarom heeft hij ook niet gespeeld. Vanochtend heeft hij apart van de groep getraind, maar ik verwacht wel dat hij zaterdag weer kan aansluiten.” De Boer had nog meer goed nieuws over een van zijn aanvallers. Na maanden blessureleed hoopt de coach van Ajax Kolbeinn Sigthórsson (enkel) over anderhalve week weer op het trainingsveld te kunnen begroeten. Datzelfde geldt voor Gregory van der Wiel (lies). ,,Met beide spelers mikken we op 12 maart. Hopelijk lukt dat.”

Ajax moet het zondag waarschijnlijk zonder Dico Koppers stellen. Ajax moet het zondag waarschijnlijk zonder Dico Koppers stellen.

Ook Theo Janssen kwam tijdens het persmoment ter sprake. De middenvelder raakte begin vorige maand tegen FC Utrecht aan zijn lies geblesseerd. Afgelopen zondag tegen Excelsior bleef de inmiddels weer fitte Janssen op de bank zitten. Zijn vervangers hebben het de afgelopen weken goed gedaan, zo verklaarde De Boer zijn keuze om toen nog geen beroep op hem te doen. ,,Eyong Enoh en Vurnon Anita zijn er beter in om het middenveld het ‘vuile werk’ op te knappen. Het hangt ook van de tegenstander af hoe en of we Theo het beste kunnen inzetten. Ik weet in ieder geval dat we er allebei keihard aan werken om uiteindelijk een betere Theo te zien. De komende periode zullen we hem nog hard nodig hebben bij de reeks wedstrijden die ons wacht. Bovendien scheelt het ook dat Derk Boerrigter al een tijd niet speelt. Hij en Theo zijn voor elkaar geschapen op het veld. Met de snelheid van Derk kunnen hij en Theo een perfect duo op de linkerflank vormen. Het feit dat we al een tijd zonder Derk spelen, scheelt dus ook.”

Over Ajax’ komende tegenstander zei De Boer: ,,Roda JC heeft een team dat goed in elkaar zit. En ze hebben met clubtopscorer Malki (16 goals) een gevaarlijke speler in huis. Gelukkig voor ons zijn Rob Wielaert en Ruud Vormer er zondag niet bij. Zij zijn toch een beetje de leiders van het team." Ajax en Roda staan zondag voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. Na de gewonnen beker- en competitiewedstirjd rekent De Boer erop dat Ajax de 'triple' pakt. ,,Ik ga er vanuit dat we zondag ook de derde confrontatie winnend afsluiten. Maar het zal zeker geen makkelijk potje worden.”

Ajax - Roda JC begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor het duel geldt vrije verkoop.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Roda JC (kaarten voor iedereen verkrijgbaar)

Voorspel de uitslag van Ajax - Roda JC bij Toto en win tot 70 x je inleg!