Menu
De Boer spaart fitte Milik

De Boer spaart fitte Milik

Arek Milik deed vrijdag de hele training van Ajax 1 voluit mee. Toch lijkt een rentree dit weekend tegen PEC Zwolle er nog niet in te zitten. Frank de Boer wil dat de Pool, die kampte met een knieblessure, zich focust op Cambuur-thuis.

Milik trainde donderdag nog apart van de groep, maar sloot vrijdag weer aan. De spits raakte eind maart geblesseerd tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd Ierland - Polen en lijkt nu, een kleine maand later, klaar voor een rentree. De Boer: ,,Hij is zo goed als fit. Maar we willen geen risico lopen en hem te snel opstellen. Dus wij hebben liever dat hij zich concentreert op Cambuur-thuis, dan heeft hij nóg twee weken meer om zich voor te bereiden. Het zelfde geldt voor Daley Sinkgraven. Hij deed ook weer alles mee, maar ook met hem willen we geen risico nemen.”

Tijdens de training liet Milik zich al van zijn beste kant zien met een paar mooie goals tijdens de afwerkoefeningen. Maar wedstrijddoelpunten kunnen we dus waarschijnlijk op zijn vroegst pas weer zien op 10 mei als Ajax het in de Amsterdam ArenA opneemt tegen Cambuur.

Naast Milik hadden meerdere Ajacieden het vizier op scherp staan. Ook Richairo Zivkovic (halve omhaal), Riechedly Bazoer (volley), Davy Klaassen (bal strak in dak van het doel) konden bij hun goals rekenen op complimenten van hun medespelers en de staf.

Nicolai Boilesen is nog niet fit. De Deen kampt met een bilspierblessure en werkte ook vrijdag nog een individueel programma af. Zaterdag gaat Boilesen wel weer meetrainen met de groep, De Boer verwacht dat hij tijdens Ajax – Cambuur ook weer inzetbaar is. Niki Zimling (enkel) verscheen helemaal niet op het trainingsveld.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Arek Milik trainde voluit mee vrijdag. Arek Milik trainde voluit mee vrijdag.
Voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo kwam even op bezoek bij de Ajax-training. Voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo kwam even op bezoek bij de Ajax-training.
De Ajacieden warmen zich op voor de vrijdagtraining. De Ajacieden warmen zich op voor de vrijdagtraining.
Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens een van de oefeningen. Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens een van de oefeningen.
Richairo Zivkovic neemt Diederik Boer onder vuur. Richairo Zivkovic neemt Diederik Boer onder vuur.
Nicolai Boilesen trainde nog apart van de groep. Nicolai Boilesen trainde nog apart van de groep.
Daley Sinkgraven ontsnapt aan Riechedly Bazoer. Daley Sinkgraven ontsnapt aan Riechedly Bazoer.
Mooie aanname van Viktor Fischer. De Deen is volgens zijn trainer 'klaar voor de basis'. Mooie aanname van Viktor Fischer. De Deen is volgens zijn trainer 'klaar voor de basis'.
Zivkovic zit Joël Veltman op de hielen. Zivkovic zit Joël Veltman op de hielen.
De training zit erop. Frank de Boer lijkt tevreden. De training zit erop. Frank de Boer lijkt tevreden.