Menu
De Boer staat ook tijdens rondo zijn man

De Boer staat ook tijdens rondo zijn man

De gezichten van de Ajacieden stonden maandag meestal in een vrolijke stand. Daags na de 4-1 overwinning op NEC werkten de selectiespelers opgewekt hun hersteltraining af op de Toekomst. Vurnon Anita blikte na afloop exclusief voor Ajax TV terug op het treffen met de Nijmegenaren.

Een telkens terugkerende trainingsvorm was maandag de rondo. Hoeveel trainingsuren de speler ook in de benen heeft; van de rondo krijgt geen voetballer genoeg. Razendsnel gaat de bal van voet tot voet, de ongelukkige(n) in het midden zijn veroordeeld tot loeren en het plaatsen van snelle interventies. Alles om de bal te onderscheppen. De ene keer duurt een verblijf in de cirkel ultrakort. Voor wie de bal langere tijd niet weet te raken ligt wanhoop op de loer. De onfortuinlijke Ajacied die de bal zelfs door de benen krijgt gespeeld, kan helemaal rekenen op meewarig applaus en pesterig gelach. Ook trainer Frank de Boer nam ‘gewoon’ deel aan het rondospel. Als oud-speler kent De Boer natuurlijk de geheimen van de rondo. De Boer stond dan ook met verve zijn mannetje. Al ontkwam ook hij niet aan een optreden in de cirkel.

André Ooijer en Ismaïl Aissati trainden apart van de groep fitte Ajacieden. André Ooijer en Ismaïl Aissati trainden apart van de groep fitte Ajacieden.

Na de oefensessie, die ruim een uur duurde, nam Anita plaats voor de camera van Ajax TV. De middenvelder schaarde zich zondag als controlerende middenvelder onder de uitblinkers in de laatste wedstrijd met NEC. ,,Altijd lekker om met meer doelpunten verschil te winnen’’, verwoordde Anita zijn goede gevoel. ,,Ik heb het zelf ook aardig gedaan, denk ik. Als je een kans krijgt, moet je die ook grijpen. De trainer weet wat hij aan me heeft.’’

Ajax deed in twee opzichten goede zaken in het voorbije weekeinde. Met de 4-1 overwinning werd aan de eigen plicht voldaan. De slechte resultaten van (bijna alle) titelconcurrenten doen Ajax weer aansluiten bij de top. ,,We moeten nu tot de laatste wedstrijd blijven knokken’’, beseft Anita als hij vooruitblikt op de komende weken. ,,Het wordt weer een inhaalslag, net als afgelopen seizoen. Maar deze nieuwe situatie geeft wel een boost.’’

Bekijk het complete interview met Vurnon Anita, waarin hij ook vooruitblikt op de Europa League-return met Manchester United, vanavond op Ajax TV op Eredivisie Live.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Carlo l'Ami trainde apart met zijn doelmannen Jeroen Verhoeven en Warner Hahn. Carlo l'Ami trainde apart met zijn doelmannen Jeroen Verhoeven en Warner Hahn.
Frank de Boer probeert een van zijn spelers de verkeerde kant op te sturen met en schijnbeweging. Frank de Boer probeert een van zijn spelers de verkeerde kant op te sturen met en schijnbeweging.
,,We moeten nu tot de laatste wedstrijd blijven knokken'', weet Vurnon Anita. ,,We moeten nu tot de laatste wedstrijd blijven knokken'', weet Vurnon Anita.