Menu
De Boer: 'Terechte overwinning'

De Boer: 'Terechte overwinning'

In een week waarin Ajax in Schotland de eerste Europese uitzege sinds lange tijd had behaald, won de ploeg ook bij PEC Zwolle. Dat stemde Frank de Boer uiteraard meer dan tevreden: ,,Het was alleen spijtig dat we bij rust niet met 4- of 5-0 voorstonden.”

De Boer moest zijn ploeg complimenteren: ,,Doordat we donderdagavond bij Celtic speelden en vrijdag terugkeerden naar Amsterdam, hadden we natuurlijk maar een kleine tijd om ons voor te bereiden op deze wedstrijd. Zaterdag hadden we de analyse over PEC Zwolle. Vooral het aspect dat PEC Zwolle bij Roda JC de tweede helft met 5-3-2 speelden hebben we in de training meegenomen. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben. Na twintig minuten schakelde PEC inderdaad over en toen wisten we hoe we daar tegen moesten spelen. Het is wel spijtig dat we met rust niet met 4- of 5-0 voorstaan. Dan is het gelopen. Dat is ons wel vaker gebeurd dat we het verschil niet kunnen maken. We moeten beseffen dat we dan uit een ander vaatje moeten tappen. Als je iemand bij de strot hebt, dan moet je doorbijten. Want je weet dat ze va banc gaan spelen. Het had gelijk kunnen worden, maar dat is gelukkig niet gebeurd. We hebben uiteindelijk terecht gewonnen.”

Dat het bij rust slechts 0-1 was, was mede te wijten aan een kansen missende Viktor Fischer. De Boer: ,,Ik vind het belangrijk dat spelers in die scoringspositie komen. Dat hij kansen mist, daar zit hijzelf nog het meeste mee. Hij sprintte bij rust naar de kleedkamer en scheldt dan op zichzelf. Hij wil zo graag die goal maken, dan gaat-ie uit positie lopen en op die manier benadeel je je ploeg. Daar zijn we met hem mee aan het werk.”

Over zijn debutant Donny van de Beek was hij ‘heel tevreden’. ,,Je moet het maar doen als jonge speler negentig minuten zo spelen. Donny kan terugkijken op een goed debuut als basisspeler. Ik twijfelde op een gegeven moment of ik Serero voor Donny zou brengen. Dat had ik gedaan als hij zei dat hij erdoor heen zat. Ik had Joël opdracht gegeven te vragen hoe het met hem ging. Het ging goed kreeg Joël van  Donny te horen. Dus wisselde ik Serero voor Milik.”

Met Serero kwam de 0-2: ,,Goed dat die jongen gretig is en leuk dat twee invallers op dat moment de beslissing brachten.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst