Menu
De Boer treft coaches CL-tegenstanders

De Boer treft coaches CL-tegenstanders

Frank de Boer neemt deze week voor de tweede keer deel aan de UEFA-bijeenkomst ‘elite club coaches’ in het Zwitserse Nyon. Onder anderen de coaches van FC Barcelona, Arsenal en de aanstaande CL-tegenstanders Real Madrid en Borussia Dortmund zijn in Zwitserland aanwezig. De trainingen van woensdag en donderdag staan in verband met de afwezigheid van De Boer onder leiding van de assistent-trainers van Ajax.

De Boer kijkt uit naar de tweedaagse bijeenkomst, die al sinds 1999 jaarlijks op de kalender van de UEFA staat. ,,Vorig jaar was ik er ook, dat was mijn eerste keer. Het is leuk om collega's van allerlei grote clubs uit verschillende competities te ontmoeten. Het is interessant om te horen hoe zij over bepaalde zaken denken.”

Er staat woensdag en donderdag een bonte mix van gespreksonderwerpen op het programma op het hoofdkwartier van de Europese voetbalbond. De 21 coaches zullen samen met de UEFA in een ontspannen sfeer ideeën uitwisselen. De Boer: ,,Wat ik me herinner van vorig jaar is dat er echt over heel veel uiteenlopende dingen gesproken is. Dat was toen heel zinvol. Daarom heb ik nu ook weer zin om er naar toe te gaan."

Naast De Boer is ook Anderlecht-coach John van den Brom aanwezig. Verder hebben de volgende coaches een uitnodiging van de UEFA ontvangen: Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain), Unai Emery (FC Spartak Mosou), René Girard (Montpellier), Kasper Hjulmand (FC Nordsjælland), Leonardo Jardim (Olympiacos FC), Jorge Jesus (SL Benfica), Ivan Jovanović (APOEL FC), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Mircea Lucescu (FC Shakhtar Donetsk), Roberto Di Matteo (Chelsea FC), José Mourinho (Real Madrid), Vítor Pereira (FC Porto), Thomas Schaaf (SV Werder Bremen), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid), Luciano Spalletti (FC Zenit), Fatih Terim (Galatasaray AŞ), Tito Vilanova (FC Barcelona) en Arsène Wenger (Arsenal).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en UEFA

In deze setting zitten de clubcoaches in Nyon bij elkaar. In deze setting zitten de clubcoaches in Nyon bij elkaar.