Menu
De Boer verwacht spektakel

De Boer verwacht spektakel

Frank de Boer rekent op een hoge amusementswaarde in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zondag tegen SC Cambuur. ,,Zij hebben niets te verliezen”, voorspelt de coach van Ajax . ,,Cambuur zal spelen zoals ze altijd doen: leuk en aanvallend. Ik denk echt dat het een leuke, open wedstrijd gaat worden.”

De Boer stak de loftrompet over de opponent. Cambuurs huidige negende plek is volgens hem geen toeval. ,,Qua spel vind ik echt dat ze in het linkerrijtje thuishoren. De opvatting van de trainer, de spelers en de supporters zorgen ervoor dat ze terecht op deze plek staan.”

Wat dat betreft strookt de huidige filosofie van Cambuur met die van Ajax. De Boer: ,,Cambuur vindt het ook lekker om tegen een aanvallend ingestelde tegenstander te spelen. Zij hebben meer moeite met ploegen zich helemaal ingraven.”

Ajax is zelf reeds verzekerd van de tweede plaats in de Eredivisie. De Boer vindt het vervelend dat de belangen voor zijn ploeg in de laatste wedstrijden laag zijn. ,,Je wilt ergens om spelen: of dat nu de Europa League, de Champions League of de competitie is. We hadden ook graag in de bekerfinale gestaan. Om andere ploegen te zien acteren en voor de prijzen te zien spelen, is niet leuk. Aan de andere kant kunnen we nu wel goed trainen en hebben we geen doordeweekse wedstrijden.”

Toch ziet De Boer nog wel degelijk uitdagingen voor de resterende twee duels. In aanvallend opzicht meer gevaar creëren bijvoorbeeld. ,,We kijken ook al naar volgend jaar en sleutelen een beetje om te kijken hoe we meer gevaar kunnen stichten. Hopelijk kunnen we zondag al de sleutel vinden.”

De opdracht is in ieder geval duidelijk. ,,Een goed resultaat neerzetten, winnen van Cambuur en zodoende met een goed gevoel uit de ArenA vertrekken. Dat is de belangrijkste opdracht. Het zou mooi zijn als we veel kansen creëren en hopelijk veel goals maken.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees