Menu
De Boer vraagt fans team te steunen

De Boer vraagt fans team te steunen

Bij Ajax gebeurde de afgelopen weken - alweer - enorm veel. Vooral buiten het veld was het zeer onrustig. De pers greep het persmoment vrijdag in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen NAC, zaterdag 20:45 uur, aan om Frank de Boer naar zijn mening te vragen.

,,Spelen we tegen Lyon ofzo?", lachte De Boer vrijdagmiddag toen hij de uitpuilende perskamer betrad voor zijn visie op het duel van zaterdag met NAC. Maar de massaal uitgerukte pers wilde - uiteraard - vooral weten hoe de trainer van Ajax aankeek tegen de situatie rond de RvC, Johan Cruijff en Louis van Gaal. ,,Deze situatie is vermoeiend", reageerde De Boer. ,,Wij staan als selectie voor een heel belangrijke maand waarin we vijftien punten uit vijf duels moeten halen om aan te haken en waarin we ons dinsdag willen kwalificeren voor de volgende ronde van de UEFA Champions League. We hopen dat we een helend medicijn kunnen zijn. Niemand is gebaat bij onrust en ik word niet blij van hoe het de afgelopen week is gegaan. Ik heb maar één belang en dat is Ajax. Ik voel me wel een beetje als een vader die moet kiezen voor zijn zoon of dochter. Dat kan ik niet, ik kan met allebei goed overweg en voel me ook niet gedwongen om een keuze te maken. Er is op de Toekomst voor een weg gekozen en ik hoop dat we die richting blijven volgen. Ik kies voor één ding: Ajax."

,,Ik focus me op het goed presteren met Ajax 1", was De Boer duidelijk. ,,Dat is mijn belangrijkste taak, niet het randgebeuren tussen aanhalingstekens, want dat is ook heel belangrijk. Maar ik probeer de onrust weg te houden van mijn spelers. Daarom willen we ook niet dat ze met de media over de situatie praten, het helpt toch niet."

De spelers en De Boer richten zich op zaterdagavond als NAC op bezoek komt. ,,En ik hoop dat supporters zich op het team zullen richten. Dat de spelers worden gesteund en dat de fans geen kant gaan kiezen. Wij hebben vijftien punten (uit de vijf wedstrijden tot aan de winterstop, red.) nodig, daarbij hebben we de steun van de fans hard nodig. NAC doet het goed, speelt met een vast basisteam en is af en toe swingend."

Bij Ajax nam het aantal blessures de afgelopen weken hand-over-hand toe. Na Bruno Silva, Kolbeinn Sigthórsson en Nicolai Boilesen, kregen onlangs Siem de Jong, Derk Boerrigter, Theo Janssen en André Ooijer fysieke problemen. ,,Maar met Derk gaat goed", stelde De Boer de toehoorders gerust. ,,En ook Theo Janssen is fit. Siem de Jong gaat goed vooruit en hij is al met fysiotherapeut Pim van Dord aan het trainen. De wedstrijd tegen NAC komt te vroeg en voor dinsdag is hij een twijfelgeval. Natuurlijk hebben we met de staf gesproken over het grote aantal spierblessures en of er een patroon in zit. Maar toe nu toe hebben we nog geen conclusie kunnen trekken."

Of hij voor het duel met NAC al rekening houdt met het belangrijke Europese duel met Olympique Lyon wilde de pers weten. ,,Ja. We moeten met sommige spelers goed afwegen wat de risico's zijn. Met die gevallen houd ik inderdaad rekening met Lyon."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - NAC

Voorspel de uitslag van Ajax - NAC bij TOTO en win tot 70x je inleg