Menu
De Boer waarschuwt voor 'reuzendoder'

De Boer waarschuwt voor 'reuzendoder'

Voor het eerst sinds lange tijd had Ajax de hele week om zich voor te bereiden op het competitietreffen met 'reuzendoder' PEC Zwolle. Die tijd benutte trainer Frank de Boer goed. Hij gaf zijn spelers drie dagen vrij en kreeg daardoor woensdag weer een frisse selectie op het veld.

De persconferentie begon met de vraag hoe gesprek met Daley Blind over diens toekomst was gegaan. ,,Ik heb van zowel Daley Blind als Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) gehoord dat het positief was", reageerde De Boer. ,,Wij hebben aangegeven dat we graag met hem door willen gaan. De gedachten over een eventuele verlenging liggen bij beide partijen niet mijlenver uit elkaar. Daley heeft zich in de kijker gespeeld. Ik denk dat het goed is dat hij nog een paar jaar in Nederland speelt. Daar kan hij zeker zijn voordeel mee doen."

De trainer hoopt ook dat het een voordeel is dat hij zijn spelers drie dagen vrij kon geven afgelopen week. ,,Het is wel even lekker om de spanning wat langer te laten vieren", legde De Boer zijn beslissing uit om de spelers na de gewonnen wedstrijd bij FC Twente meerdere dagen vrijaf te geven. ,,Ze zijn daardoor weer fris in het hoofd. We kunnen nu geconcentreerd, en specifieker, toewerken naar de negen finales."

De Boer heeft zijn spelers gewaarschuwd voor PEC Zwolle, dat PSV in Eindhoven met 1-3 verraste. De Boer heeft zijn spelers gewaarschuwd voor PEC Zwolle, dat PSV in Eindhoven met 1-3 verraste.

Dat moet Ajax zondag doen zonder Isaac Cuenca. De huurling van FC Barcelona heeft nog altijd last van vocht in zijn knie en traint individueel met de fysiotherapeut. ,,We hadden er geen rekening mee gehouden dat hij geblesseerd zou raken. Wij dachten dat we een goed programma voor hem hadden uitgestippeld, maar het is toch teveel geweest. Dat is jammer. Voor ons, maar zeker ook voor hemzelf."

Ook Ryan Babel (schouder) en Mitchell Dijks (enkel) zijn vanwege blessures niet in de selectie voor het duel met PEC Zwolle opgenomen. ,,Ik denk dat de wedstrijd van Jong Ajax aanstaande dinsdag nog iets te vroeg komt voor Mitchell Dijks, die afgelopen week door zijn enkel ging tegen Jong NEC. Hij heeft geen letsel en ik verwacht dat hij volgende week wel weer inzetbaar is. Voor de blessure van Ryan Babel staat vier tot zes weken. We zitten nu in de vijfde week. Als het allemaal heel snel was gegaan, had hij weer wat kunnen doen, maar dat is niet gelukt. Hij zit echter wel op schema."

Door de uitschakeling in Europa en de beker zien de trainingschema's van Ajax er de komende weken een stuk overzichtelijker uit. ,,Het is aan de ene kant natuurlijk wel lekker dat je van week tot week kan werken, want dan kan je specifieker trainen. Maar ik had aan de andere kant liever tegen Chelsea willen spelen in de Europa League. Dat is goed voor de ontwikkeling van de spelers en ik denk dat we een goed figuur hadden kunnen slaan. Nu kunnen we de dingen die we willen zien beter inslijpen bij de spelers. Wat je anders twee tot drie minuten per training kon doen, kan nu een half uur."

Welke vruchten dat afwerpt zullen we de komende tijd zien. Te beginnen aanstaande zondag tegen 'reuzendoder' PEC Zwolle. ,,Ik heb de spelers gewaarschuwd voor PEC Zwolle. Zij speelden 1-1 tegen FC Twente, wonnen met 3-2 van Feyenoord en versloegen PSV in Eindhoven met 1-3. Ik vind het knap dat ze aan eigen filosofie blijven vasthouden. De basistechniek en -gedachten zijn goed en je merkt dat het resultaten oplevert. Zwolle probeert het altijd voetballend op te lossen. Wij moeten zorgen dat wij het tempo gaan bepalen en niet zij. Daarnaast moeten we de ruimtes zo klein mogelijk houden."

Ajax - PEC Zwolle begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst