Menu
De Boer: 'Warmte enige minpunt'

De Boer: 'Warmte enige minpunt'

Frank de Boer kijkt met een tevreden gevoel terug op het trainingskamp in Oostenrijk. Ajax sloot de trainingsweek zaterdag af met een oefenwedstrijd tegen Dinamo Moskou (2-2). Alle spelers kwamen 45 minuten in actie. Met een fitte selectie keert De Boer terug naar Amsterdam.

Net als in Nederland verschenen er ook in Oostenrijk tropische cijfers op de thermometer. Bij de aftrap van het duel met Dinamo Moskou (16:00 uur) werd er een temperatuur van boven de 30 graden gemeten. Het was zo ongeveer het enige minpunt wat De Boer na afloop kon bedenken. ,,De omstandigheden waren daardoor niet top, maar verder heb ik veel goede dingen gezien. Door de warmte kwamen de spelers op 95 procent van hun maximale hartslag, terwijl dit normaal gesproken 85 procent moet zijn. Het geeft aan hoe warm het vanmiddag was. Na een half uur zag je dat ze het lastig kregen.”

De coach van Ajax koesterde dat hij alle 22 spelers (op reservedoelman Mickey van der Hart na) driekwartier in actie kon laten komen. Allen verlieten ze ongeschonden het veld. ,,Na rust stelden de jonge jongens zich gretig op. Dat was goed om te zien. We kwamen verdiend op 2-1. Dat was daar een mooi gevolg van.” De Boer was blij met de weerstand van de gasten uit Rusland. ,,Dinamo heeft een heel goed team met enorm veel kracht. Dat hebben we vandaag kunnen ervaren.”

’Davy Klaassen echte leider’
Over de nieuwe aanvoerder Davy Klaassen zei De Boer: ,,Davy is een echte leider. Hij staat voor wat Ajax is en speelt al van jongs af aan bij de club. Zowel binnen als buiten het veld presenteert hij zich als een aanvoerder. Hij is een waardige opvolger van Niklas Moisander.”

De captain zelf was vereerd met zijn benoeming tot aanvoerder. Klaassen: ,,De trainer vroeg vrijdag of ik de band wilde dragen. Daar antwoordde ik direct ‘ja’ op. Ik zal de aanvoerdersband met trots dragen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst