Menu
De Boer: ‘We kenden een stroef eerste uur’

De Boer: ‘We kenden een stroef eerste uur’

Ajax won de uitwedstrijd bij Cambuur met minimaal verschil. Trainer Frank de Boer analyseerde de wedstrijd na afloop als volgt: ,,We kenden een stroef eerste uur. Daarna hadden we het moeten afmaken.”

Lastig
Deze wedstrijd gaf maar weer eens aan hoe belangrijk een snel doelpunt kan zijn. Want nu worstelden de Amsterdammers met verschillende facetten. De Boer: ,,Het was lastig op kunstgras. We trainen er nooit op en de ballen stuiteren toch echt anders. Ook tegen het 4-4-2-systeem dat Cambuur hanteerde, spelen we niet zo vaak. Het was ook afwachten hoe ze zouden spelen. Tegen deze speelstijl wil je met drie man achterin spelen, dus nu schoven we Dijks naar het middenveld. Dat is hij ook niet gewend. Achteraf had ik daar liever een middenvelder als Sinkgraven willen hebben staan.”

Geduld
Ajax controleerde zonder gevaarlijk te worden. ,,In de rust heb ik gezegd dat we geduld moesten hebben en ik heb Anwar El Ghazi gelijk warm laten lopen, want we misten snelheid voorin. Uiteindelijk kwam die goal daar ook uit voort. En je zag ook dat toen die goal eenmaal viel, we nog vier honderdprocent kansen kregen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst