Menu
De Boer:  'We verdienden meer dan punt'

De Boer: 'We verdienden meer dan punt'

Ajax verzuimde op Cyprus drie punten te halen tegen Apoel Nicosia. Frank de Boer had een goed Ajax gezien, maar was teleurgesteld over het resultaat: ,,Zeker als je de wedstrijd analyseert dan verdienen we meer dan een punt.”

De Boer was ook teleurgesteld over de scheidsrechter: ,,Ik vond het vreemd dat hij de beslissing niet nam want hij stond er het beste voor bij de situatie. Dan neemt hij het advies over van iemand die verder weg stond. Komen we eindelijk op 1-0, krijgen we zo’n goedkope goal tegen.”

In zijn verdere analyse vertelde de trainer verrast te zijn over de speelwijze van de thuisploeg. ,,Ze kozen veel voor de lange bal terwijl ze spelers hebben om goed positiespel te spelen. Dat ze dat ze dat niet deden is een compliment voor ons. Apoel trok zich terug en dat betekent dat ons filosofie succesvol was. Ik ben blij met onze manier van spelen.”

Een compliment had de trainer ook over voor Andersen, die met de 1-0 zijn eerste goal voor Ajax maakte: ,, Ik vond dat hij een vrij goede wedstrijd speelde. Je ziet dat hij levensgevaarlijk aan de bal kan zijn. Hij heeft veel souplesse en bewegingen op snelheid. Ik wil hem de tijd gunnen, maar we hebben ook Kishna en El Ghazi. Zij vielen goed in, waarbij Kishna twee panklare voorzetten gaf. Ik ben blij dat iedereen een stapje in de goede richting doet.”

Want niet alleen de net genoemde Ajacieden deden het goed. ,,We bleven ons eigen spel spelen, we domineerden. Ik moet mijn team een compliment geven, want ik zag mooie dingen. Maar ik maak me wel zorgen dat we de kansen niet benutten. Als we de tweede ronde willen halen, moeten die kansen erin. Dat is de volgende stap. Zoals die eerste kans van Sigthórsson in de tweede minuut. Ik denk dat hij hem heel koel wilde intikken. Het was een fantastische aanval. Zulke kansen moeten erin. Daarvoor staat hij daar. Ik heb ook een Sigthórsson gezien die aanspeelbaar was en hard heeft gewerkt. Maar uiteindelijk wordt hij afgerekend op de goals.”

Dat Cillessen de penalty niet stopte kwam ook aan bod. ,,Hij is niet echt een penaltykiller nee”, gaf de trainer volmondig toe. ,,Maar het moment dat hij er wel een stopt komt dichtbij. Van der Sar stopte ook nooit een strafschop én opeens was hij een penaltykiller. Ik denk dat Jasper het ook snel doorkrijgt.” De volle buit bleef dus achterwege, maar De Boer zag ook 'dat als we zo blijven spelen, we iedereen een moeilijke avond kunnen bezorgen.'

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst