Menu
De Boer wil slag slaan in De Kuip

De Boer wil slag slaan in De Kuip

Ajax neemt het zondag in De Kuip op tegen Feyenoord. In aanloop naar de Klassieker in Rotterdam blikte Frank de Boer vrijdagmiddag vooruit op het treffen met de nummer 4 van de Eredivisie. ,,Als wij winnen is het kampioenschap over voor Feyenoord.”

Ruim 15 uur na het laatste fluitsignaal in Salzburg stonden de spelers van Ajax alweer op het trainingsveld in Amsterdam. Zondag wacht immers de Klassieker in De Kuip. Tijd om lang na te treuren over de Europese uitschakeling tegen FC Salzburg is er dan ook niet. Toch was de dubbele nederlaag tegen de koploper van Oostenrijk logischerwijs nog wel even onderwerp van gesprek tijdens het wekelijkse persmoment.

Frank de Boer: ,,De twee verloren wedstrijden tegen Salzburg staan op zichzelf. We hebben van een heel goede tegenstander verloren. Ze hanteerden een bepaald spelidee waar we niet tegen opgewassen waren. We hebben beide duels dan ook terecht verloren. Ik heb nog nooit tegen een team gespeeld dat continu zoveel druk naar voren geeft. Dat maken we in Nederland, maar ook in Europa, niet mee. Je zag ook hoe ze dat onlangs tijdens de winterstop tegen FC Bayern München deden. Ook toen kwam Bayern er niet aan te pas. Hoewel Guardiola halverwege wat wijzigingen doorvoerde, bleef Salzburg gaan. We moeten dit nu parkeren en ervan leren. We gaan over tot de orde van de dag en dat is Feyenoord-uit. Een prachtige wedstrijd zoals iedereen weet.”

Lasse Schöne is er zondag tegen Feyenoord wellicht weer bij. De Deen is nagenoeg hersteld van zijn enkelblessure. Lasse Schöne is er zondag tegen Feyenoord wellicht weer bij. De Deen is nagenoeg hersteld van zijn enkelblessure.

Of Ajax de domper over twee dagen al te boven is, twijfelt De Boer geen moment. ,,Tegen AZ hebben we vorige week laten zien dat we het kunnen. Laten we dan ook zondag tegen Feyenoord tonen dat we er drie dagen na een verloren Europese wedstrijd weer staan.”

Over de kritiek die Ajax donderdagavond na afloop te verduren kreeg zij De Boer: ,,Vergeet niet dat er eerder dit seizoen na onze overwinning op FC Barcelona zelfs werd gezegd dat we bij wijze van spreken de Champions League konden winnen. En nu we twee keer zijn weggespeeld door Salzburg kunnen we er plotseling niets meer van? Dat gaat me we veel te ver. Die opvattingen liggen veel te ver uit elkaar.”

Het verschil tussen koploper Ajax en Feyenoord bedraagt na 25 van de 34 speelrondes negen
punten. ,,Als wij zondag winnen dan zijn de kansen op de landstitel denk ik wel verkeken voor Feyenoord. Het is daarom belangrijk dat we drie punten uit De Kuip meenemen. We kunnen een goede slag slaan richting het kampioenschap.” Over Feyenoord zei De Boer verder: ,,Ze spelen de laatste weken heel goed en degelijk. Ook tegen FC Twente hebben ze dat laten zien.”

Met een beetje geluk kan Ajax zondag weer beschikken over Lasse Schöne (enkel) en Thulani Serero (lies). Zowel vrijdag als zaterdag tijdens de openbare training in de ArenA worden beide spelers getest. Daarna neemt De Boer een beslissing of hij de Deen en de Zuid-Afrikaan in de wedstrijdselectie opneemt. Viktor Fischer en Nicolai Boilesen (beiden hamstring) missen de Klassieker sowieso. Op de vraag of Ricardo Kishna wellicht in de basis zal starten, antwoordde De Boer: ,,Iedereen die bij de wedstrijdselectie zit kan spelen. Dat geldt dus ook voor Kishna.”

Feyenoord - Ajax begint zondag om 14:30 uur in De Kuip.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst