Menu
De Boer zeer teleurgesteld over resultaat

De Boer zeer teleurgesteld over resultaat

Ajax kon met de topper tegen PSV in het verschiet, de koppositie niet overnemen van de Eindhovenaren. Uiteraard was trainer Frank de Boer na afloop niet vrolijk. ,,Ik ben zeer teleurgesteld over het resultaat. Dit was onnodig. Maar we gaan met vertrouwen naar PSV.”

Het zag er niet naar uit dat NEC nog een punt zou pakken, want de gasten maakten daar in de tweede helft nauwelijks aanspraak op. Ze verlieten hun helft nauwelijks. Tot acht minuten voor tijd Santos het duel won van Van der Hoorn en de gelijkmaker binnenkopte. ,,Maar het was vooral de eerste goal die we tegen kregen. Dat mag niet gebeuren. Bij de tweede goal klopte alles bij NEC.”

Bonuspunt voor NEC
Trainer van NEC, oud PSV-er Ernest Faber was uiteraard tevreden: ,,Voor ons is dit een bonuspunt. We hebben hier hard voor moeten werken. NEC pakt hier niet zo vaak punten. “

Geen paniek
Frank de Boer bleef reëel: ,, Ik kan niet zeggen dat team er niet alles aan heeft gedaan. Soms heb je zo’n wedstrijd dat je uiteindelijk maar één punt hebt. We moeten niet paniekeren, want bij vlagen hebben we goed gespeeld en daar kunnen we verder mee. Het is alleen wel een erge domper omdat je weet dat PSV gelijk heeft gespeeld en dan hadden zij moeten winnen van ons. Nu is het weer andersom, dat is jammer. Of dit een dure rekening is zullen we op 8 mei moeten bekijken. Maar we gaan met vertrouwen naar PSV.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst