Menu
De Boer zet El Hamdaoui uit selectie

De Boer zet El Hamdaoui uit selectie

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Ajax - AZ maakte trainer Frank de Boer bekend dat hij Mounir El Hamdaoui uit de selectie heeft gezet. Het gedrag van de aanvaller in de rust van het bekerduel met RKC kon niet door beugel, waarna De Boer hem direct wisselde.

,,We hebben iedereen duidelijk gemaakt hoe we bij Ajax willen werken. Wie dat proces verstoort, of er niet in mee wil, haakt af”, vertelde De Boer vrijdagmiddag. ,,Gisteravond is er in de rust van de wedstrijd iets voorgevallen wat niet toelaatbaar was. Ik ga er verder niet op in wat dat was, maar het had niets met de tactiek te maken. Vanmorgen heb ik Mounir nogmaals aangesproken op zijn gedrag en hem gezegd dat hij niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen AZ zit. Maandag moet hij met Jong Ajax trainen. De sleutel ligt nu bij hem. Niemand is belangrijker dan Ajax, ook Mounir El Hamdaoui niet en ook Frank de Boer niet."

De trainer heeft de hoop op El Hamdaoui nog niet opgegeven: ,,Ik geloof in een Mounir die gefocust is op voetbal. Dan kan hij van waarde zijn voor Ajax. Maar hij moet wel laten zien dat hij wil investeren.”

Frank de Boer heeft Mounir El Hamdaoui uit de selectie gezet. De Marokkaan moet zich bij Jong Ajax melden. Frank de Boer heeft Mounir El Hamdaoui uit de selectie gezet. De Marokkaan moet zich bij Jong Ajax melden.

De Boer is nu drie maanden trainer van Ajax 1 en heeft al heel wat voor zijn kiezen gekregen. ,,Het gaat over hobbels”, omschreef hij zijn eerste kwartaal. ,,Die moet je overwinnen. Maar het proces is duidelijk. Mounir is wat lastiger dan de anderen", glimlachte hij. ,,Maar ik was niet ontevreden over hem. De vorige keer na Milan-uit was hij ziek, geblesseerd, niet tevreden. Nu dit. Het moet niet te lang duren."

Zondag om 16:30 uur wacht AZ, toevallig de vorige club van El Hamdaoui. Behalve over de Marokkaanse aanvaller hoopt De Boer verder iedereen te kunnen beschikken. ,,Met Vertonghen gaat het goed en ik verwacht ook dat Maarten Stekelenburg inzetbaar is. Hij had gisteren in nood wel kunnen spelen, maar je moet er toch niet aan denken dat je hem lange tijd kwijt bent. Daarom had hij weer rust gekregen.”

Het is de tweede keer dat AZ dit seizoen op bezoek komt. Tijdens het thuisdebuut van Frank de Boer als trainer won Ajax in de achtste finale van de beker met 1-0 van de Alkmaarders dankzij een goal van Miralem Sulejmani.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wat wordt zondag de uitslag van Ajax - AZ? Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Voorspel hier de uitslag van Ajax - AZ