Menu
De Boer zet spelers op scherp

De Boer zet spelers op scherp

Het gebeurt niet zo heel vaak dat Frank de Boer over een volledige spelersgroep kan beschikken. De vrijdagtraining voorafgaand aan het duel NAC-Ajax was wat dat betreft een weelde voor de oefenmeester. Van de selectiespelers ontbrak alleen Viktor Fischer. De aanvaller is nog steeds herstellende van zijn hamstringblessure.

Lasse Schöne, die herstellende is van een liesblessure, werkte op het naastgelegen veld samen met Pim van Dord aan zijn herstel. Frank de Boer doet er alles aan om de Deen speelklaar te krijgen voor de ontmoeting met APOEL Nicosia van komende dinsdag. Dat bekende De Boer na afloop van de training. ,,We nemen op het laatste moment een beslissing over Lasse. Samen met de medische staf en Lasse zelf, bepalen we of hij meereist naar Cyprus.”

Het herstel van de middenvelder verloopt in ieder geval voorspoedig. ,,Hij kan al veel dingen pijnloos. Hij heeft alleen nog wat last bij het trappen van de bal. Vooral als hij de bal met zijn binnenkant trapt.”

'Boilesen heeft in mijn ogen een goede wedstrijd gespeeld tegen Feyenoord', aldus De Boer op de persconferentie. 'Boilesen heeft in mijn ogen een goede wedstrijd gespeeld tegen Feyenoord', aldus De Boer op de persconferentie.

De Boer kon niet zeggen hoe groot hij kans acht dat de Deen de Champions League-ontmoeting van dinsdag daadwerkelijk haalt. ,,Ik heb daar echt geen idee van op dit moment.”

De training zelf kende het redelijk vaste vrijdagpatroon. Een rustige warming-up werd gevolgd door een aantal oefeningen met herstel- en conditietrainer Björn Rekelhof . Een aantal rondo 's, een positiespel en een partijvorm maakten de training compleet.

De stem van De Boer was tijdens de afsluitende partijvorm regelmatig over het veld te horen. Ook legde hij het spel geregeld stil. Alles om de boel op scherp te zetten voor zaterdagavond als er tegen NAC drie punten gehaald moeten worden. Na het slechte spel tegen Feyenoord is het zaak dat het team zich herstelt in Breda. Een goede overwinning kan het team een mooie boost geven op weg naar het duel met APOEL Nicosia.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst