Menu
De Boer ziet fantastische uitdaging

De Boer ziet fantastische uitdaging

Frank de Boer en Niklas Moisander schoven maandagavond in het Etihad Stadion in Manchester achter de desk voor de pre-match persconferentie voorafgaande aan het Champions League-duel Manchester City - Ajax, dat dinsdagavond wordt gespeeld. De trainer van Ajax heeft er vertrouwen in dat zijn team na het succes in Amsterdam tegen City opnieuw kan stunten. ,,Het is een fantastische uitdaging om weer een prestatie van formaat te leveren."

Dan moet het nare gevoel van de nederlaag tegen Vitesse afgelopen zaterdag wel verwerkt zijn. ,,Je kan twee dingen doen met die wedstrijd. Je kan heel negatief zijn, maar ook de positieve dingen eruit pakken”, gaf De Boer aan hoe hij terugkeek op die teleurstellend verlopen wedstrijd. ,,Natuurlijk nemen we die slechte wedstrijd mee naar dit duel, want je kan er ook van leren en dat proberen we te doen. We hebben de wedstrijd goed geëvalueerd, maar nu moet de focus op deze volgende belangrijke wedstrijd.”

Of De Boer net als thuis tegen Manchester City en tegen Vitesse zal kiezen voor Christian Eriksen als valse spits of dat hij kiest voor een andere optie liet hij in het midden. ,,Ik heb geen twijfel over dat systeem”, zei hij. ,,Of we dat morgen ook zullen toepassen is afwachten. Ik kijk waar we het meeste voordeel uit kunnen halen. Dat kan zijn met een valse spits of met een echte spits.”

Moisander: ,,Ik denk dat we hier goed kunnen spelen'' Moisander: ,,Ik denk dat we hier goed kunnen spelen''

Vertrouwen in een goede afloop heeft De Boer, ondanks de magere resultaten van de laatste week, in elk geval wel. Voor de stunt tegen City in de thuiswedstrijd werd ook een teleurstellend gelijkspel bij Heracles behaald: ,,Ik zeg altijd dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd", sprak De Boer. ,,Het is inherent aan een jong team dat ze door de ondergrens kunnen gaan, waardoor je de wedstrijden die je niet goed speelt, ook niet winnend af kan sluiten. Maar het is een fantastische uitdaging om weer een prestatie van formaat te leveren. We moeten wel geluk hebben. We spelen tegen een goed team, in een fantastisch stadion. Deze ploeg heeft al bewezen dat ze het kunnen. Als we onze eigen wedstrijd spelen, kunnen we het iedereen moeilijk maken.”

De Boer weet ook dat City-trainer Roberto Mancini het uiterste eist van zijn ploeg. ,,Of het een heel ander duel wordt als twee weken geleden weet ik niet. Ze mogen er geen dertien opstellen. Het blijft elf tegen elf. City heeft uitgesproken dat ze negen punten moeten halen uit drie, te beginnen bij ons. Dat weten wij. Wij hebben de punten ook hard nodig en zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen, want wij willen sowieso overleven in de Champions League. Als we morgen een goed resultaat halen, dan is de strijd weer helemaal open. De concurrentie zal punten morsen, want Real Madrid en Borussia Dortmund spelen tegen elkaar. Dan is de strijd weer helemaal open, want dan moeten we thuis tegen Dortmund. Maar laten we eerst morgen afwachten.”

Niklas Moisander heeft net als zijn trainer vertrouwen in zijn team voor het topduel van dinsdag. ,,Ik denk dat we hier goed kunnen spelen. We zijn er klaar voor. In Dortmund waren we ook goed en als we net zo voetballen als thuis, met durf en lef, dan zijn we sterk. We hebben de ploeg niet om achteruit te leunen.”


Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst