Menu
De Boer ziet gretig Ajax

De Boer ziet gretig Ajax

Ajax trapt zondagmiddag om 12.30 uur in de tweede speelronde van de Eredivisie af tegen AZ. Het is direct een heuse topper, aangezien AZ en Ajax hun eerste wedstrijd beide met het grootste verschil wonnen en zo de bovenste twee plekken op de ranglijst bekleden. Ondanks de 4-1 zege van vorig weekend tegen Vitesse was De Boer niet tevreden, maar hij heeft Ajax deze week goed zien trainen: ,,Ik heb een gretig team gezien dat zich wil verbeteren.”

Bij de koploper in de eredivisie is er de afgelopen week goed gekeken naar de goede en slechte punten van de thuiswedstrijd tegen Vitesse. ,,We hebben die wedstrijd goed geanalyseerd. We hebben vooral gekeken naar wat er allemaal mis is gegaan, die fouten wil ik zondag niet meer zien. Het was voor ons pas de derde echte wedstrijd waarin iedereen 90 minuten speelde. Het is ook een kwestie van gewenning, ik verwacht dat het zondag weer een stapje beter is.”

De Boer gaf aan dat zijn drie internationals in ieder geval zullen spelen. ,,Alle internationals zullen gaan spelen. Joël Veltman gaat mee naar Fortuna Sittard waar hij met Jong Ajax minuten zal gaan maken. Jasper Cillessen en Daley Blind zullen zondag in de basis staan tegen AZ. Het is natuurlijk jammer dat je weer andere spelers moet teleurstellen, want ze hebben het in hun afwezigheid fantastisch ingevuld. Maar de WK-gangers hebben het natuurlijk wel verdiend. Ze hebben immers niet voor niets zo goed gespeeld voor het Nederlands Elftal.”

De keeperswissel gaat ten koste van Kenneth Vermeer, zondag nog Man of the Match tegen Vitesse. De Boer vindt het jammer voor Vermeer, maar noemt het geen moeilijke keuze: ,,Jasper Cillessen speelde een heel seizoen goed en daarna ook nog een goed WK. Hij heeft daarom een klein streepje voor op Vermeer. Maar je moet jezelf blijven bewijzen. Vermeer is ook een hele goede keeper, en hij moet er alles aan doen om het Cillessen zo lastig mogelijk te maken. Er is natuurlijk altijd een kans dat Vermeer nog vertrekt, maar ik hoop dat alle clubs lekker doorslapen.”

Voor Ricardo van Rhijn komt de wedstrijd tegen AZ nog te vroeg. Hij zal morgen 45 of 60 minuten meespelen met Jong Ajax. Ook Robert Muric , inmiddels volop in training, is nog niet van de partij. ,,Misschien dat hij volgende week een half uurtje kan meespelen met Jong Ajax. Hij komt eraan.”, aldus De Boer.

Vorig jaar verloor Ajax in een vreemde wedstrijd met 3-2 bij AZ, dat de afgelopen jaren een lastige tegenstander is gebleken. Voor De Boer is dat niet vreemd: ,,Elke tegenstander is lastig voor Ajax, wij zijn de te kloppen ploeg. AZ en Ajax hebben iets derby-achtigs met elkaar, het publiek is dan wat fanatieker en zij hebben daarnaast natuurlijk ook gewoon een hele goede ploeg. Het is een goed, degelijk team."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees