Menu
‘De Boer ziet louter perspectief’

‘De Boer ziet louter perspectief’

Uiteraard hebben de ochtendkranten in hun extra dikke edities vanwege naderend Kerstmis ook ruimte op de pagina’s ingeruimd voor de doelpuntloze remise die Ajax bij FC Utrecht behaalde. Vooral de manier van spelen uit de eerste helft kreeg alle lof toebedeeld. Een overzicht uit de maandagkranten lees je hier.

‘Alleen scoren lukt sterk Ajax niet’, kopt de GPD-krant Noordhollands Dagblad boven het wedstrijdverslag, dat vanmiddag ook in Het Parool verschijnt. ,,‘Ik had gewoon een hattrick kunnen maken’, zei Viktor Fischer nog een beetje beduusd. Dat hadden Siem de Jong en Derk Boerrigter hem kunnen nazeggen, want alleen al in de eerste helft kregen de Amsterdammers dertien mogelijkheden. Sommige waren van het kaliber waarvan trainers zeggen ‘dat het een goal moet zijn’. Dat zei De Boer ook, maar niet voordat hij had gezegd dat zijn team de tegenstander een helft lang van de mat had gespeeld en dat hij daar erg tevreden over was.”

In De Telegraaf prijkt de kop ‘Signaal naar de Toekomst’. In het artikel gaat het nauwelijks over de wedstrijd zelf, maar over De Boer en dat het afslaan van een miljoenenaanbod uit Rusland door hem een zege is voor Ajax. ‘De Boer is het beste dat Ajax kan overkomen’, tekent de krant op uit de mond van directeur voetbalzaken Marc Overmars. ‘Hij is het kloppend hart van Ajax’, betitelt Toby Alderweireld zijn trainer. ‘Door ‘nee’ te zeggen tegen de miljoenen van Spartak geeft de trainer een duidelijk signaal af naar de spelers.’” Alleen de inleiding boven het stuk verwijst naar de wedstrijd tegen FC Utrecht: ,,Hoewel Ajax op bezoek bij FC Utrecht in de eerste helft zeven opgelegde kansen miste, was Frank de Boer in de rust niet boos. ‘Eerder trots, maar eigenlijk vooral moedeloos’, beschreef de 112-voudige international die zijn elftal in de Domstad uiteindelijk twee dure punten zag morsen (0-0). ‘Maar de eerste 45 minuten speelden we misschien wel het beste voetbal van dit jaar’, zei de trainer die zijn kerst daarom niet laat verpesten door de halve misstap. ‘Als je dramatisch speelt en verliest, neem je dat mee de vakantie in Nu haalden we een heel hoog niveau.’”

‘Ajax rekent ook dit keer op titel’, weet het Algemeen Dagblad te melden. ,,Verheugend voor iedereen die de Amsterdammers een warm hart toedraagt, is vooral de manier waarop wordt gevoetbald: dominant en bij vlagen sprankelend, zoals De Boer het graag ziet. FC Groningen was donderdagavond al de muis in het dwingende spel van de kat, FC Utrecht prees zich gisteren gelukkig met de laksheid van de voorwaartsen van Ajax. Dat belooft wat voor de tweede helft van het seizoen als De Boer ook Thulani Serero, Ryan Babel en Kolbeinn Sigthórsson terug kan verwachten. Bovendien kan Ajax doorgroeien, omdat er in Amsterdam vanuit wordt gegaan dat er in januari niemand vertrekt.”

‘De Boer ziet louter perspectief’, schrijft de Volkskrant op één van hun sportpagina’s. ,,Niet scoren, twee punten verspelen en dan toch tevreden zijn: Kan dat? Dat kan. Sterker nog: na het gelijkspel tegen FC Utrecht sprak Ajax-coach Frank de Boer de verwachtingen uit dat zijn ploeg, als het hoge spelniveau van voor de rust in het vervolg van de competitie wordt vastgehouden, opnieuw kampioen wordt. Dat was te begrijpen vanuit zijn perspectief.” ... ,,Nu is het verschil bij het ingaan van de winterstop slechts drie punten op de beide koplopers PSV en FC Twente en was het spel zondagmiddag een helft lang, voor nationale begrippen, hoogwaardig te noemen. Er werd vlot gecombineerd en kansen vloeiden op een natuurlijke wijze voort uit de vele aanvalsopzetten. Poulsen blonk uit op het geheel Deense middenveld, dat verder bestond uit Schöne en Eriksen.”

Tekst en foto: Ajax.nl