Menu
De Boer ziet mogelijkheden na loting

De Boer ziet mogelijkheden na loting

Frank de Boer ziet mogelijkheden voor Ajax in de groepsfase van de UEFA Europa League. De Ajacieden werden vrijdag bij de loting gekoppeld aan Fenerbahçe, Celtic en Molde. ,,Ik heb er geloof in dat we de volgende ronde kunnen halen”, aldus de Ajax-coach. ,,Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos.”

Van het drietal opponenten geniet het Noorse Molde de minste bekendheid. ,,Ook voor mij is dat een onbekende tegenstander”, reageert De Boer. ,,Ik weet dat ze aan een opmars bezig zijn de laatste zes jaar. Volgens mij zijn ze drie keer kampioen geworden. Ik weet nog heel goed dat Solskjær trainer werd, en het er voetballend heel goed uitzag. Een beetje on-Noors eigenlijk. Als ik de foto's zie hebben ze ook een schitterend stadion, aan het water.”

Fenerbahçe en Celtic behoeven weinig introductie. ,,Naast dat het historisch heel mooie clubs zijn, behoren ze ook tot één van de beste clubs qua sfeer. Wat dat betreft gaan we in drie fantastische stadions spelen, en kunnen onze spelers veel ervaring op gaan doen. Maar het gaat natuurlijk ook om prestaties.”

Favoriet
De Boer ziet mogelijkheden om de volgende ronde te bereiken. ,,Ik vind dat een realistisch doel. Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hun ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik nogmaals niet zo goed. Maar die hebben wel Standard Luik uitgeschakeld, een ploeg die in België altijd om de titel strijdt.”

Voor Ajax kwamen als eerste Fenerbahçe en Celtic uit de koker gerold. De Boer noemde dat een Champions League-waardige poule. ,,Hetzelfde geldt voor de groep met Anderlecht, AS Monaco en Tottenham Hotspur. Dan zie je maar hoeveel goede clubs in de Europa League spelen. Je moet niet denken dat je er zomaar freewheelend doorheen komt."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van der Vuurst