Menu
De Boer ziet uitdaging te stunten

De Boer ziet uitdaging te stunten

Ajax heeft ook dit seizoen zwaar geloot voor de groepsfase van de UEFA Champions League. Trainer Frank de Boer zag FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Apoel Nicosia zich in groep F bij zijn club voegen. ,,Het wordt een uitdaging om te stunten", sprak hij donderdagavond in de Amsterdam ArenA.

Ook dit seizoen 2014-2015 viel de loting niet bepaald gunstig uit voor Ajax. ,,Het is geen gemakkelijke poule", gaf De Boer grif toe op de belegde persconferentie. ,,Zeker als je van te voren de doelstelling hebt neergelegd dat je wilt overwinteren. Dat wordt lastig als je tegen Barcelona en PSG loot. Maar vorig jaar hebben we bewezen dat we tegen zulke clubs kunnen stunten. Dat het lastig wordt, is zeker."

Niklas Moisander was als aanvoerder naast zijn trainer geschoven. ,,Overwinteren is een van onze grootste doelstellingen dit jaar en dat leeft erg binnen de spelersgroep. Natuurlijk is het altijd moeilijk tegen dit soort ploegen. Maar vorig jaar haalden we ook drie punten tegen Barcelona", was de aanvoerder voorzichtig optimistisch.

En dat positieve resultaat in eigen huis tegen de Spaanse topploeg moeten de spelers meenemen richting de missie dit jaar wel te overwinteren. ,,Natuurlijk zijn de kansen daarop geslonken", vond De Boer. ,,Je weet dat je uit pot 1 een kanjer loot, maar dat we uit pot 2 nou net de sterkste ploeg moeten treffen, daar baal ik wel van. PSG heeft de ambitie uitgesproken binnen een aantal jaar de Champions League te winnen en ik zie ze ook binnen een aantal jaar als potentiële winnaar. Zij hebben veel vertrouwen dit seizoen al ver te komen."

Als De Boer wordt gevraagd naar waar de kansen liggen van Ajax zelf, is hij duidelijk. ,,Als je naar de UEFA-ranking kijkt, dan staan wij op de dertigste plaats en Apoel Nicosia onder ons. Dus tegen die ploeg moeten we zes punten halen. Ik weet dat ze in 2012 ver zijn gekomen, dat ze vorig jaar in de Europa League hebben gespeeld maar van de spelers herkende ik er niet zo heel veel. Barcelona ziet er weer heel fris en fruitig uit met hun nieuwe coach Luis Enrique. Het is wel erg leuk om tegen ze te spelen, maar ook lastig als je de volgende ronde wilt halen. Desalniettemin vind ik het een uitdaging om te stunten zoals vorig seizoen thuis tegen Barcelona. Nu gaat het er om dat ook in een uitwedstrijd te doen. We hebben nu ervaring doordat veel spelers al Champions League hebben gespeeld. Ze weten wat er wordt gevraagd. Dat het zwaar wordt weten we, maar ik ga mijn kop niet laten hangen."

Tekst en foto's: Ajax.nl