Menu
De Boer: 'Zo goed mogelijk afsluiten'

De Boer: 'Zo goed mogelijk afsluiten'

Ajax speelt zaterdag in de Amsterdam ArenA tegen NEC de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor Ajax, pas net bekomen van de festiviteiten rondom de 33e landstitel, staat er niets meer op het spel. Frank de Boer wil zijn team toch zo gemotiveerd mogelijk aan de aftrap zien. ,,We willen als een kampioen spelen."

Frank de Boer beschouwde vrijdag na de training vast voor op het duel met de Nijmegenaren. Hij is niet bang dat de spelers misschien niet meer gemotiveerd zijn nu de druk van ‘het heilige moeten’ eraf is: ,,Er zijn zoveel manieren te vinden om gemotiveerd te zijn. We spelen voor ruim 50.000 mensen in een vol stadion, op een fantastisch veld. En ook voor de spelers is het een belangrijk moment om het seizoen zo goed en waardig mogelijk af te sluiten.”

Ajax werd afgelopen zondag voor de vierde maal op rij landskampioen. Traditiegetrouw speelt dan in de wedstrijden waarin niets meer op het spel staat de tweede keeper. Voor De Boer geldt dat ook dit seizoen: ,,Kenneth Vermeer keept, inderdaad. Voor hem is het misschien een belangrijke wedstrijd met het oog op de toekomst.”

Met het slotakkoord tegen NEC komt er een einde aan wederom een memorabel seizoen. Over de gehele jaargang bezien zou De Boer zijn selectie een ‘zeventje’ geven: ,,Verschillende spelers hebben nog nooit 34 wedstrijden in één seizoen gespeeld. Sommigen hadden zelfs maar enkele wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld, maar waren het afgelopen jaar toch erg belangrijk. Daarom vind ik het heel knap dat we toch weer kampioen zijn geworden.”

De Boer mist zaterdag een aantal belangrijke spelers: ,,Niklas Moisander is er wederom niet bij. Hij heeft nog steeds last van zijn knie en was bovendien twee dagen ziek. Bij Lerin Duarte schoot het tijdens de training in z’n nek, hij is er ook niet bij. Voor Lasse Schöne vonden we het een goed moment om hem nu rust te geven zodat hij zich aan zijn amandelen kon laten behandelen.”

Siem de Jong zit voor het eerst sinds 16 maart weer bij de selectie. Destijds viel hij in het uitduel met NAC Breda al na zeven minuten uit met een hamstringblessure. Voor De Jong, die een belangrijk aandeel had in alle vier de kampioenschappen, toch nog een mooi einde van het seizoen. ,,Siem begint op de bank en is er zaterdag dus weer bij, dat gun ik hem”, aldus De Boer. ,,Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een fantastisch slot van te maken. Ik hoop dat we mogen gaan genieten van een mooie wedstrijd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst