Menu

De Champions League-maand is begonnen

De maand waarin Ajax de eerste twee wedstrijden in de Champions League gaat spelen, is begonnen. Voor dinsdag 17 september staat het duel tegen Olympique Lyon op het programma. Wat deden de drie tegenstanders dit weekeinde?

Hoewel de Italiaanse competitie nog niet is begonnen, kwam daar dit weekeinde wel het grootste nieuws vandaan. Internazionale raakte net voor het sluiten van de transfermarkt Ronaldo kwijt aan Real Madrid (poule C). Inter nam Hernán Crespo over van Lazio Roma als vervanger. In januari mag de Italiaanse opponent nog een speler van Real Madrid kiezen. De geruchten gaan dat Inter mag kiezen uit het rijtje Pedro Munitis, Flávio Conceição, Raúl Bravo en Oscar Miñambres.


www.inter.it

Olympique Lyon heeft al vijf competitiewedstrijden gespeeld. De Franse tegenstander van Ajax prijkt momenteel op de vijfde plaats, won twee keer, verloor een keer en speelde twee keer gelijk. De nederlaag kwam dit weekeinde tot stand. Sochaux bleek met 2-1 te sterk.

Lyon opende de competitie op 3 augustus met een 3-3 gelijkspel tegen Guingamp. Juninho Pernambuco, Sonny Anderson en Cédric Bardon tekenden voor de Lyon-treffers.

De tweede opponent was Sedan, de club van Tarik Oulida die toen overigens nog niet was ingelijfd. Lyon haalde na een 0-1 achterstand verwoestend uit om pas bij 6-1 te stoppen: Juninho Pernambuco (2x), Caçapa, Anderson (2x) en Luyindula waren trefzeker.

In de derde wedstrijd speelde Lyon wederom gelijk. Nu tegen Olympique Marseille. Govou was de enige doelpuntenmaker. Vorige week scoorde de regerend kampioen er tegen Bastia weer vrolijk op los. Sonny Anderson was met drie treffers op dreef. De vierde - Lyon won met 4-1- kwam van Carrière. En dit weekeinde verloor de eerste opponent van Ajax dus met 2-1 van Sochaux. Het enige doelpunt van Lyon kwam via een speler van Sochaux.

www.olympiquelyonnais.com

In Noorwegen stevent Rosenborg - dat voor het achtste achtereenvolgende jaar Champions League speelt - af op het zestiende landskampioenschap. Na 21 wedstrijden heeft de ploeg 45 punten, drie meer dan runner-up SFK Lyn. Topscorer in Noorwegen is de Rosenborg-speler Harald Brattbakk. De 31-jarige international speelde eerder voor Kopenhagen en Celtic.

www.rbk.no