Menu

De Cler: ''Iedereen was overtuigd dat we zouden winnen''

Dat Ajax donderdagavond wel eens zou kunnen verliezen, daar had eigenlijk niemand rekening mee gehouden. Maar met 0-1 was Kopenhagen de sterkste en onverdiend was die uitslag ook niet eens. Na afloop dropen de spelers af. Je zag aan ze dat voetbal pijn kan doen. Veel pijn.

Zlatan meldde zich als eerste aan de uitgang. De spits mocht weer spelen, want zijn schorsing telt alleen de nationale competitie. ,,We hadden goede hoop", zei Zlatan. ,,Dit is erg teleurstellend. We spelen geen Europa-Cup meer. We speelden shit. Niemand was goed. Ik moest ook meeverdedigen, maar daardoor was ik te moe om te kunnen aanvallen. Nu ga ik snel naar huis en moeten we ons richten op de competitie."

Tim de Cler was de aller ongelukkigste Ajacied. Hij was betrokken bij de actie waarna de scheidsrechter Kopenhagen de vrije trap toekende waaruit Jensen scoorde. ,,Ik kreeg de bal en speelde terug naar Fred. Hij kon die niet goed onder controle krijgen en in een duel waarin ik weer de bal probeerde te krijgen, kwamen de Kopenhagen-speler en ik beiden met hoog been in. Dat zo´n bal er dan ook nog in gaat, is zuur. Iedereen was er van overtuigd dat we deze wedstrijd zouden winnen."

,,Dit komt erg hard aan", zei aanvoerder Tomas Galasek na afloop. ,,We hadden met z´n allen overlegd dat we zo zouden spelen. In de eerste helft pakte dat niet goed uit. In de tweede helft ging het beter, maar we kregen weinig kansen. We zaten niet in de wedstrijd, hadden moeten proberen meer te doen. Er was te weinig geloof dat we een ronde verder zouden komen, terwijl niemand vooraf geloofde dat we eruit konden vliegen. Maar het gebeurt toch. En weer in de tweede ronde."

Ook de jongste Ajax-telg was aangeslagen. Johnny Heitinga kwam als een van de laatsten uit de kleedkamer. ,,Het was een doodse sfeer in de kleedkamer. Niemand zei iets. De verdediging stond op zich wel, vond ik. We gaven geen kans weg, maar we kregen ook geen kans. De ballen die we diep speelden, kwamen veel te snel weer terug. Door een aantal plaatswisselingen in de tweede helft ging het beter. Maar het was zo´n stugge ploeg. Door zo´n waardeloze vrije trap komen we achter. Met nog zes minuten. Dan speel je tegen de klok en die gaat snel hoor. Dat kan ik je wel vertellen."