Menu

De Cler verkocht aan AZ

Tim de Cler heeft zaterdag een 3-jarig contract getekend bij AZ. Na Ole Tobiasen is De Cler de tweede vleugelverdediger die Ajax dit seizoen verruilt voor de Alkmaarse eredivisionist. Over de financiële condities van de transfer doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Tim de Cler debuteerde op 23 april 1998 in de A-selectie van Ajax. Hij speelde in totaal 75 competitiewedstrijden in Amsterdamse dienst en scoorde 1 keer. Met Ajax won De Cler afgelopen seizoen zowel de landstitel als de Amstel Cup. Bovendien had hij de voorbije twee seizoenen een bijdrage in de landskampioenschappen van Jong Ajax.

In totaal speelde Tim de Cler 125 wedstrijden voor Ajax 1. Hij maakte in die 125 duels 4 doelpunten. De uit Leiden afkomstige verdediger speelde bovendien 17 jeugdinterlands.

Sinds het begin van het huidige seizoen maakte Tim de Cler geen deel meer uit van de A-selectie van Ajax-coach Ronald Koeman.

,,Tim geldt voornamelijk als een linkerverdediger", aldus AZ Directeur Voetbalzaken Martin van Geel op de website van AZ . ,,Hij kan echter ook goed uit de voeten op de posities 4, 8 en 11. We kunnen hem derhalve op de gehele linkerflank inzetten."

Ook op mentaal gebied wordt Tim de Cler als een versterking beschouwd. ,,Tim is een jongen met veel potentie, die nog volop kan doorgroeien", vervolgt Van Geel. ,,Hij heeft een goede voetbalopleiding genoten en daarbij ook nog een fantastische mentaliteit."