Menu
De draad oppakken na Arsenal

De draad oppakken na Arsenal

Op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA liet Ajax woensdagmorgen de teleurstelling van een avond eerder van zich afglijden. De uitloopsessie na de verloren confrontatie met Arsenal (1-2) duurde ruim een uur, waarbij positieve berichten uit de ziekenboeg het leed uit de Champions League al weer een beetje naar de achtergrond verdrongen.

Zoals te doen gebruikelijk op trainingen na een wedstrijddag, werd de meeste arbeid verzet door de spelers die niet in actie kwamen of een rol als invaller hadden. Het elftal dat tegen Arsenal aan de aftrap verscheen, hield zich woensdag met weinig meer bezig dan uitlopen en een serie rondo's. Voor de reserves en de geblesseerden stond een pittiger programma gepland. De eerstgenoemde groep deed eerst een uitgebreide afwerkoefening, waarna een intensieve partijvorm werd gespeeld. Dat trainingselement was op het lijf van Markus Rosenberg geschreven. De Zweedse spits liet een paar keer zien hoe behendig hij in de kleine ruimte is. Keeper Bogdan Lobont had geen antwoord op de schoten die Rosenberg vanuit de draai losliet.

Trainer Danny Blind volgde de training van een afstandje en liet de leiding over aan zijn assistenten Ruud Krol en Gerard van der Lem. Fysiotherapeut Frank van Deursen bekommerde zich intussen om de geblesseerden Hatem Trabelsi en Mauro Rosales, terwijl herstel- en conditietrainer René Wormhoudt Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder bezighield. De vier gekwetste spelers lieten aan het einde van de training merken dat hun herstel voorspoedig verloopt.
Een vijfde lid van de ziekenboeg bleef weg van het trainingsveld. Angelos Charisteas liep in het duel met Arsenal een bloedende hoofdwond op door een botsing met Kolo Touré. De Griek blijkt ook een hersenschudding te hebben opgelopen en zal daardoor enige tijd uit de roulatie zijn.