Menu
'De dreiging was ineens heel dichtbij'

'De dreiging was ineens heel dichtbij'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Joël Veltman.

Een nieuwe week is begonnen en we staan weer volop in de startblokken. Zo’n thuiswedstrijd tegen SC Cambuur van afgelopen zaterdag helpt ook wel mee. We eindigden het duel zonder moeite met een 5-1 zege. Dat ik zelf de eerste goal maakte voelt natuurlijk hartstikke lekker. Het mocht ook wel weer eens!

Het raakt ons allemaal
Toch stond vorige week ook in het teken van rouw. Wat er in Parijs is gebeurd, raakt ons allemaal. Bovendien kwam de dreiging vorige week dinsdag dichterbij dan ooit.  Met het Nederlands elftal reisde ik af naar Hannover voor de oefeninterland Duitsland - Nederland.

Na de recente aanslagen in Parijs stonden alle controlediensten natuurlijk op scherp, dat wisten we. Het gerucht ging dat de wedstrijd zou worden afgelast vanwege dreiging. Dat zorgde wel voor wat spanning. Iedereen was een beetje gelaten en checkte continu zijn telefoon. Toen er werd besloten om toch gewoon te spelen, gingen we natuurlijk volop in de voorbereiding en leefden we naar die wedstrijd toe. Dan denk je nergens anders meer aan.

Rechtsomkeert
We stapten vervolgens de bus in, op weg naar de HDI Arena. Amper drie minuten voordat we bij het stadion arriveerden, kwamen er berichten binnen over concrete dreiging. De bus maakte vrijwel direct rechtsomkeert. Op zo’n moment voelt die dreiging zo dichtbij en ben je plotseling heel alert op alles wat er om je heen gebeurt. De straten waren vol met zwaailichten, er zat echt onrust in de lucht.

Eenmaal terug in ons hotel, kregen we het bericht dat de wedstrijd definitief werd afgelast. Die nacht gingen we meteen terug naar Nederland. Toen ik ‘s nachts veilig in mijn eigen bed lag, kwamen de gedachten en de beelden van die dag echt op me af.

Op volle kracht vooruit
Tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Cambuur stond ik wel weer even stil bij die vreselijke gebeurtenissen. Maar we moeten verder, op volle kracht vooruit. Dit wordt een pittige week. Donderdagavond spelen we in Glasgow tegen Celtic en aanstaande zondag gaan we op bezoek bij PEC Zwolle. Ik zit goed in mijn vel en heb er alle vertrouwen in.