Menu

De eerste werkdag als Ajacied

Voor Wesley Sonck zit zijn eerste werkdag als Ajacied erop. De nieuwe aanwinst verbleef vanaf gisteren al in Amsterdam en hoefde vanmorgen dus niet vanuit België naar Ajax te komen. Maar dat betekende verder niet dat het voor hem rustig was. Toen zijn collega's al bijna thuis zaten, gaf Sonck nog steeds interviews weg.

,,Het hoort erbij hè", lachte Wesley Sonck ontspannen na interview nummer zoveel. ,,Ik heb er denk ik tussen de 15 en 20 gegeven", aldus de Belg die elk gesprekje even enthousiast inging.

Zijn dag begon vroeg, want om tien uur zat hij al in de perskamer van Ajax om officieel zijn handtekening onder het contract te zetten. ,,Het is mooi om als Belg in de Nederlands competitie te spelen", verwacht Sonck. ,,Ik kom uit een kleine competitie en ga naar een topclub. Hier kenden de meeste spelers mij al. Dat verbaasde mij wel, want het Belgisch voetbal wordt veelal door betaalde zenders uitgezonden en die zijn alleen via de satelliet te zien. Het is voor ons makkelijker om de Nederlandse competitie te volgen, dan voor jullie de Belgische."

De contacten met zijn nieuwe ploeggenoten verliep soepel. ,,Ik heb twee jaar met Juha Reini samen gespeeld, de Finse speler die nu bij AZ voetbalt. Zo kreeg ik contact met de Finnen hier. Ik zit in de kleedkamer ook naast Pasanen. Ik zal het wel aantrekken."

De kleedkamer kon de goedkeuring van Sonck wel wegdragen. ,,Bij Genk zijn de faciliteiten erg goed, maar hier is alles in het dubbel. Heel mooi allemaal."

Ook de eerste training viel goed bij de Belgisch topscorer. ,,Het is te vergelijken met die van Genk. Dat komt ook doordat de Nederlander Sef Vergoossen trainer is. Die bouwt ook rustig op. Dat is de ideale opbouw naar het seizoen. In België zijn ze gek van boslopen, zodat je na de eerste week al doodmoe bent..."