Menu
'De enige topclub met mooi voetbal'

'De enige topclub met mooi voetbal'

Supporters zijn er in alle soorten en maten. Iedereen beleeft Ajax op zijn eigen manier. In deze aflevering vertelt Mark Starink uit Amersfoort wat Ajax voor hem betekent.

Supporter: Mark Starink
Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Amersfoort
Seizoenkaarthouder: Dit is het eerste jaar dat ik een seizoenkaart heb. Mijn zoontje is nu vijf jaar oud en dat is de leeftijd waarop het leuk wordt om samen naar het stadion te gaan. Hij is sinds de placematactie van de Plus helemaal fan van Ajax.

Fan van Ajax sinds:
,,Ik ben Ajax-supporter geworden aan het eind van de jaren zeventig, begin jaren tachtig. De tijd van Cruijff, Lerby, Olsen. De reden? Ajax speelt gewoon het aantrekkelijkste voetbal van Nederland.”

Met wie kijk je naar Ajax-wedstrijden:
,,Met mijn zoontje Maarten, maar soms neem ik ook een zakelijke relatie mee naar wedstrijden.”

Mooiste Ajax-moment:
,,Dat was toen ik dit jaar voor het eerst met mijn zoontje naar de ArenA ging. Ajax speelde tegen Heerenveen. We waren zo vroeg aanwezig dat er nog niemand in het stadion zat. Langzaam werd het drukker en ik zag aan het gezicht van mijn zoontje dat hij genoot. Ajax won met 4-1 en Suarez, zijn favoriete speler, scoorde ook nog twee keer.”

Mooiste Ajax-doelpunt:
,,Dat is moeilijk. Ik twijfel tussen de omhaal van Marco van Basten tegen Den Bosch en de penalty van Johan Cruijff en Jesper Olsen. Ik ga toch voor de Cruijff/Olsen-penalty. Dat was gewoon een heel speciaal doelpunt: een strafschop die niet in één keer werd genomen. Ik had zoiets nog nooit eerder gezien.”

Favoriete Ajax-speler op dit moment:
,,Albert Luque. Hij is niet altijd even constant, maar je kan zien dat het een heel goede voetballer is. Hij is zeer technisch en heeft een prachtige lange pass.”

Favoriete speler uit de Ajax-historie:
,,Dat is Ronald Koeman. Ik heb hem gewoon hoog zitten, misschien wel omdat ik zelf ook verdediger ben geweest. Hij was niet zo snel, maar had natuurlijk wel heel goed inzicht en een fantastische traptechniek. Ik vind dat hij het als coach van Ajax ook goed heeft gedaan. Koeman is toch de laatste succesvolle trainer geweest bij de club.”

Favoriete club naast Ajax?
,,Dat is om heel eerlijk te zijn Vitesse. Ik ben opgegroeid in Arnhem, vandaar. Met mijn vader ging ik naar wedstrijden van Ajax, maar ook naar wedstrijden van Vitesse. Dan krijg je toch automatisch een beetje sympathie voor die club.”

Ajax is voor mij…
,,De enige Nederlandse topclub die mooi voetbalt speelt.”