Menu

De Godenzoon der Godenzonen

Hij ambieerde openlijk het voorzitterschap van Ajax, maar Jack Spijkerman moet het de eerste jaren weer doen met de eer dat hij de Ajax-selectie aan het grote publiek mocht presenteren. Dat deed hij met het enthousiasme dat we van de presentator, die vaste gast is bij de thuiswedstrijden, kennen. Van engelachtige Godenzoon tot Godenzoon der Godenzonen. Laat dat maar aan Jack over.

Hoewel het ook bij de attracties nog druk was, kwamen de fans vooral voor de presentatie en de handtekeningensessie. Nadat Spijkerman de massale toestroom van supporters had geroemd en de technische staf had voorgesteld, riep hij de engelachtige godenzoon, Bogdan Lobont, naar voren. De Roemeense keeper viel de eer te beurt als eerste speler de menigte te begroeten. De selectie volgde in rap tempo. Bij de opkomst van Zlatan Ibrahimovic klapten de fans de handen stuk en schreeuwden ze de stemmen schor. Dat vertrouwen deed de Zweedse spits zichtbaar goed.

Maar hoewel alles op nummering was gegaan, al was nummer 4 achterwege gelaten, sprong Spijkerman zo van 9 naar 11, Victor Sikora. De fans waren zo perplex dat ze bijna vergaten ook de buitenspeler van Ajax met een daverend applaus te begroeten. De Vara-man ging vervolgens doodleuk verder met Johnny Heitinga. En die nummer 10 dan?

Uiteraard was er over nagedacht. Want na de presentatie van de 'gewone' geweldige Godenzonen, was het de beurt aan de aanvoerders en dus aan Van der Vaart. ,,Wordt Ajax voor de Kerst of na de Kerst kampioen ?'', kreeg Van der Vaart voorgeschoteld. Uiteraard zei de jonge Godenzoon dat Ajax dat voor de Kerst best kon redden. Daarna viel de presentator stil en met hem ook de fans. Want naast Jari Litmanen staan en hem aankondigen was een droom van Spijkerman. Een droom die uitkwam. Daarom beet hij na de presentatie de fans quasi-verontwaardigd toe: ,,Je juicht toch niet door Jari Litmanen heen?!'' Want de Finse aanvoerder had nog wat te zeggen. Het publiek luisterde mee:

,,Wij vinden het fantastisch dat jullie hierheen zijn gekomen. Dat waarderen we als ploeg enorm. Ik hoop dat jullie ons dit seizoen steun geven. Wij als ploeg hebben alle vertrouwen dat het goed komt!"