Menu
'De grappigste Ajax-speler? Dat is zeker Hakim Ziyech'

'De grappigste Ajax-speler? Dat is zeker Hakim Ziyech'

Stel je voor: je mag allerlei vragen stellen aan jouw idolen, die op 3 meter afstand van jou vandaan zitten. Na afloop krijg je ook nog een rondleiding door de Amsterdam ArenA. Wie wil dat nou niet? Eén keer per jaar krijgt een select gezelschap deze unieke kans tijdens de 'kids-persconferentie', georganiseerd door de Ajax Kids Club.

Vol spanning wachten de journalisten in spé in de perskamer op Klaas Jan Huntelaar, Matthijs de Ligt en Daley Sinkgraven. Vooraf zijn de Kids Club-leden goed geïnstrueerd over de gang van zaken: iedereen mag 3 vragen stellen die zij netjes op papier hebben gezet. Iedereen zit er helemaal klaar voor, keurig op een rij. Ze hebben er ontzettend veel zin in!

Het ging tijdens de persconferentie over uiteenlopende onderwerpen.
Het ging tijdens de persconferentie over uiteenlopende onderwerpen.

De openingsvraag is voor Huntelaar: wie is de grappenmaker in de kleedkamer? De spits grijnst. ,,Dat is Hakim (Ziyech, red.). Hij doet altijd gekke dingen, met hem weet je het nooit en dat is altijd leuk.’’ De volgende vraag is voor De Ligt, die een wijze les meegeeft: ,,De beste voetballes die ik ooit heb gekregen is dat je altijd plezier moet hebben in het voetballen. Ook als je verliest.’’ De journalist knikt tevreden.

Na een aantal minuten is de grootste spanning verdwenen, de sfeer zit er dan ook goed in. De ondervraagden hebben veel lol en maken de nodige grapjes, dit tot groot plezier van de aanwezige familieleden. Het is altijd eng om een vraag te stellen aan de grote sterren, maar de kinderen komen goed en origineel uit de hoek.

'En De Ligt, zodat hij mijn schoenen kan poetsen.'

Zo wordt Huntelaar ondervraagd over zijn vaderschap. Is hij een strenge vader? Er volgt een tactisch antwoord. ,,Af en toe ben ik wel streng ja, maar meestal niet’’, aldus de Ajacied. Een ander is benieuwd wie Sinkgraven als beste voetballer ziet. Daar kan hij kort over zijn: dat is Zlatan.

Grappige vragen
Ook is er ruimte voor grappige vragen. Een Kids Club-journalist is benieuwd welke gel Sinkgraven voor de wedstrijd gebruikt. De speler kan hartelijk om deze vraag lachen, maar beantwoordt 'm uiterst serieus. ,,Het is geen gel, het is wax. En op de pot staat Gummi Wax, dus zo zal-ie heten.’’ En slaapt Huntelaar in een stoere pyjama van Ajax? ,,Nee, dat is veel te warm", weet hij.

Snel even poseren, voordat de spelers komen.
Snel even poseren, voordat de spelers komen.
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Een goede voorbereiding is het halve werk.
Journalisten in de dop?
Journalisten in de dop?
De journalisten en de Ajacieden vonden elkaar na afloop.
De journalisten en de Ajacieden vonden elkaar na afloop.
Tijd voor een selfie!
Tijd voor een selfie!
Een bal laten signeren kan natuurlijk ook. Lekker Klaas Jan!
Een bal laten signeren kan natuurlijk ook. Lekker Klaas Jan!
Het slotstuk van een mooie dag: een rondleiding door de ArenA.
Het slotstuk van een mooie dag: een rondleiding door de ArenA.

De persconferentie wordt geleid door perschef Arjan Duijnker. Hij maakt duidelijk dat het tijd is voor de laatste vraag. En die is als volgt: met welke 2 spelers zou je op een eiland willen wonen? Wederom mag Huntelaar uitsluitsel geven. De 34-jarige Ajacied moet er even over nadenken, maar geeft dan een helder antwoord. ,,Ziyech, omdat hij altijd grappig is. En De Ligt, zodat hij mijn schoenen kan poetsen.’’

Winnaar
Na het vragenvuur wordt de beste vraag uitgekozen, dit na een hevig overleg tussen de 3 ondervraagden. Het duurt even, maar dan is de winnende vraag bekend: welke spelregel zou je af willen schaffen en waarom? De winnaar krijgt een presentje van de Kids Club.

En dan is het tijd voor misschien wel het leukste moment: handtekeningen en selfies. De spelers nemen ruim de tijd om met iedereen op de foto te kunnen gaan. Ook worden overal krabbels op gezet, als aandenken aan deze mooie dag. En dan, als de spelers alweer vertrokken zijn, krijgen de gelukkigen ook nog een rondleiding door de ArenA. Wat een dag!

Wil jij ook kans maken op een plek bij de Kids Persconferentie? Sluit je dan snel aan bij de Ajax Kids Club!

Bekijk ook: Highlights Ajax - Sparta Rotterdam
Lees ook: Kom jij naar de UEFA Youth League?

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff
Foto's: Pro Shots/Moniek Arends