Menu
De gretigheid spat ervan af

De gretigheid spat ervan af

Ook tijdens dag 2 van de voorbereiding spatte de gretigheid ervan af op het trainingsveld. Bij afwezigheid van de internationals krijgen veel jonge spelers een week lang de kans om de technische staf van hun kwaliteiten te overtuigen.

Ruimschoots voor half elf is er deze woensdag al veel bedrijvigheid op het trainingsveld van Ajax. Terwijl de technische staf over de parkeerplaats richting het veld loopt, draait het gros van de spelers zich al warm. Het schitterende veld en de dito weersomstandigheden werken uiteraard mee aan het goede humeur van de spelers en de staf. Na een welverdiende vakantie is iedereen blij dat de bal weer rolt. Al blijven de momenten met bal nog beperkt tijdens de eerste trainingsweek. Het op peil brengen van de conditie heeft de eerste prioriteit.

Vier dagen voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tellen we in totaal 22 spelers en vier keepers op het trainingsveld. Het is nog even wennen aan de kleuren. Ga maar na: de keepers dragen blauw (in plaats van rood) en de staf draagt rood in plaats van zwart. Het zwartkleurige trainingstenue van de spelers is ten opzichte van vorig seizoen ook gewijzigd. In plaats van rode accenten vallen nu de gouden accenten op het zwartkleurige trainingsoutfit op.

Nieuwe gezichten, nieuwe kleuren; het hoort allemaal bij de aftrap van een nieuw seizoen. Sommige dingen blijven (gelukkig) onveranderd. Neem vrijwilliger Fred Scheijffers, beter bekend als ‘Fred Hek’. Nadat hij het nieuwe staflid Jaap Stam om een bal heeft gevraagd krijgt hij deze vervolgens panklaar op borsthoogte aangespeeld. De aanname kan op goedkeuring van de staf rekenen. Daarna is het tijd voor het echte werk: trainen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jaap Stam volgt de nauwgezet de verrichtingen van de spelers tijdens de training. Jaap Stam volgt de nauwgezet de verrichtingen van de spelers tijdens de training.