Menu
De inbox van ... Demy de Zeeuw

De inbox van ... Demy de Zeeuw

Voor het tweede clubblad van dit seizoen konden jullie vragen mailen naar de inbox van Demy de Zeeuw. Lees hier een aantal van de vragen die jullie Demy stelden en doe mee aan de prijsvraag!

Daaf van der Geest
Was je blij toen Ajax interesse toonde om je van AZ te kopen?

,,Jazeker. Het speelde al een tijdje langer maar Ajax is toch een hele grote club en ik vind het erg leuk om daar voor te spelen.”

Of had je gehoopt op een buitenlands avontuur?

,,Dat was wel eerst de bedoeling, maar uiteindelijk is het niet zo gelopen. Er kwam niet echt een club waar ik liever naartoe zou gaan dan naar Ajax.”

Bas Bloemer
Hoe kijk je als Ajacied terug op de huldiging bij AZ vorig jaar en het feit dat de supporters zongen “helemaal niets in Amsterdam”? En heb je het zelf gezongen?

,,Nee, dat niet. Dat is altijd moeilijk. Op dat soort dingen word je later weer terug gepakt en je ziet dat iedereen nu weer bij een ander club speelt. Het gebeurt op dat moment vaak in een emotie. Ik woon zelf al vijf jaar in Amsterdam (ook toen ik bij AZ voetbalde) dus ik kijk wel uit met wat ik zing!”

Jordy Heerschop
Bij welke club speelde je, toen je ontdekt werd en hoe oud was je toen?

,,Ik heb bij WSV (Apeldoorn) in de jeugd gevoetbald. Er waren toen al wat clubs die interesse in me hadden. Bij AGOVV ging ik spelen in de C-jeugd en daarna ben bij Ajax, Go Ahead Eagles en Vitesse gaan trainen, waar het een beetje mee begonnen is.”

Jelle Versluis
Wat was je grote doorbraak in het betaalde voetbal?

,,Je hebt verschillende momenten. Bij Go Ahead bijvoorbeeld, dat was mijn debuut en dat vond ik een mooie stap. AZ toonde interesse nadat ik een aantal UEFA CUP-wedstrijden speelde. De overgang naar AZ heeft me eigenlijk het meest op de kaart gezet. Ik werd daarna geselecteerd voor het Nederlands elftal waardoor ik bekender werd. En nu bij Ajax wordt dat weer een stapje meer.”

Dani Grevelink
Wat vind je van je rugnummer 40?

,,Toen ik hier kwam, waren er niet zo veel rugnummers over. Ik speelde bij Go Ahead met nummer ‘10’, bij AZ met nummer ‘20’. Nu heb ik het verdubbeld en speel ik met nummer ‘40’. Ik vind dat wel een mooier nummer dan bijvoorbeeld nummer ‘35’ of ‘36’!”

Roy Baltus
Hoe vind je het boek Van Pupil tot Prof?

,,Ik vind het een heel leuk boek. Ik ben er erg trots op, omdat ik eraan heb meegewerkt. Ik heb er zelf een hoop thuis liggen om weg te geven aan familie en vrienden en soms komen er ook wel eens mensen aan de deur die er een handtekening in willen hebben.”

Bryan Laman
Wat is je lievelingsnummer/lied?

,,Ik heb niet echt een lievelingsliedje. Ik luister zoveel muziek. Ik heb wel een paar favoriete artiesten: Ryan Leslie, Donald Jones, Kanye West; een beetje R & B en Hip Hop-muziek.”

Jolijn van Vliet
Word je veel gevraagd om in reclames te spelen of om reclame te maken voor een merk?

,,Nee, dat valt wel mee. Dit gaat meestal via mijn manager en die kijkt wat er bij me past en dat ik niet voor rare dingen reclame maak. Het moet ook een beetje in overleg met Ajax. Je kunt niet zomaar reclame gaan maken voor een concurrerend merk.”

Eliat Esnar
Ben je tijdens een wedstrijd bang dat je door een tegenstander heel hard onderuit gehaald wordt en zo een zware blessure op loopt?

,,Ik heb één keer een hele zware blessure gehad (een dubbele beenbreuk) en daardoor ben ik wel wat voorzichtiger. Wesley (Sneijder) ging laatst onderuit tijdens een interlandwedstrijd. Dat ging gelukkig goed, maar één of twee centimeter naar links of rechts en je kunt misschien nooit meer voetballen.”

Heleen Lerner
Hoe vind je het dat Ajax 1 nu op (Jeugdcomplex) De Toekomst traint? Ga je wel eens naar de jeugd kijken?

,,Ik vind het wel fijn, je hebt daar alles. Soms is het wel lastig dat je moet switchen tussen de ArenA en De Toekomst, maar op zich is het hier wel lekker rustig. Het is hier wat relaxter en je hebt hier alle jongens van de jeugd om je heen en dat is ook wel leuk. Ik ben wel gewend aan het feit dat er altijd mensen bij de training zijn.”

Dank je wel voor het beantwoorden van alle vragen Demy en veel succes nog bij Ajax!

 

Wil jij deze gesigneerde FIFA-game winnen? Mail ons dan het antwoord op de prijsvraag! Wil jij deze gesigneerde FIFA-game winnen? Mail ons dan het antwoord op de prijsvraag!