Menu
De inbox van...Ismaïl Aissati

De inbox van...Ismaïl Aissati

Het laatste clubblad van het seizoen is op de mat gevallen. Jullie hadden heel veel vragen voor Aissati, waardoor niet alles in het clubblad kon staan. Hier lees je alle vragen en...antwoorden!


Heb je broers of zussen?
,,Ik heb één oudere zus.”
Kun je het er goed mee vinden?
,,Jawel, zeker. Ze is drie jaar ouder dan ik.”
Ben je een beetje lief voor haar?
,,Jawel. Wel een beetje beschermend, maar dat is denk ik vrij normaal.”
 Ben je gelovig? En zo ja, bid je dan ook vaak?
,,Ik ben moslim. Ik probeer een zo goed mogelijk mens te zijn. Ik bid wel voor de wedstrijd. Ik denk dat het belangrijk is dat je een goed mens bent. Het maakt niet uit waar je in gelooft.”
Je zegt dat je moslim bent. Bid je dan ook echt vijf keer op een dag?
,,Ja, zeker. Vanaf mijn vijftiende, zestiende ben ik echt vijf keer op een dag gaan bidden.”
 
Heb je een vriendin?
,,Zo! Nee, ik heb geen vriendinnetje. Ik ben niet op zoek, ik laat het allemaal op me afkomen. Ik ben nog jong!”
 
Wat vind je de mooiste kleur voetbalschoenen?

,,Die oranje schoenen vind ik wel mooi.”


Zou je zelf roze aantrekken?

,,Nee, echt niet.”


Ook niet als ze er goed voor gaan betalen?

,,Nee, echt niet! Ik denk dat je je wel goed moet voelen bij een kleur. Ik ben wel van de kleuren maar niet van dat roze en paarse.”

 Hoeveel paar voetbalschoenen heb je?
,,Ik voetbal de wedstrijden wel met dezelfde schoenen. Die probeer ik heel het seizoen te houden. Ik train wel op andere schoenen, dat wel.”

Ik vind voetbal heel leuk maar ik mag niet op voetbal. Heb jij misschien een goed trainingsschema voor mij zodat ik toch een beetje goed kan worden?

,,Veel buiten spelen. Veel voetballen. Echt elke dag met vrienden op een pleintje voetballen. Ik denk dat dat de beste leerschool is, als je veel buiten speelt.”

Deed je dat zelf vroeger ook altijd?

,,Ja, ik zat vroeger echt nooit binnen. Mijn moeder was blij als ik een keertje binnen zat. Dat zie je nu steeds minder, dat is wel jammer.”
En nu? Ga je dan ook nog wel eens voetballen in de achtertuin?
,,Ja, met mijn kleine neefjes ga ik ook vaak in de achtertuin voetballen, of naar ze kijken.”
 Hoe ben je zo goed geworden? Heeft daar een trainer nog een rol in gespeeld? Of een coach?
,,Het is gewoon van kleins af aan altijd mijn droom geweest op profvoetballer te worden. Ik denk dat ik er alles aan heb gedaan om dat te bereiken. Als het dan niet lukt weet je dat je jezelf niets kan verwijten. Het is me wel gelukt dus daar ben ik heel blij mee. Het belangrijkste is dat je er altijd plezier in blijft houden.”
 Vind je het gek om jezelf op televisie terug te zien?
,,Ja, zeker. Dat went gewoon niet. Ook als mensen naar je toe komen voor een handtekening of zo. Je weet niet hoe je je moet gedragen. Iedereen denkt het vrij normaal is en dat je denkt van: ik ben voetballer dus het hoort zo. Maar ik heb liever dat ze me helemaal niet herkennen dan wel. Het hoort erbij maar soms is het best moeilijk.”

Was je blij toen je na je blessure eindelijk weer voor Ajax kon spelen?

,,Ja zeker, ik voelde me net een klein kind toen ik voor het eerst weer inviel hier in de ArenA. Ik weet van hoever ik ben gekomen; zes maanden niet mogen voetballen is net als met dat jongetje Aron dat niet op voetbal mag.”
Ismaïl Aissati kust zijn knie nadat hij voor het eerst scoort na zijn knieblessure.

Vind je het leuk om een clinic te geven aan de kinderen tijdens de Ajax Kids Club voetbaldag op 13 mei?

,,Ik vind het minder leuk om ze iets te leren. Ik vind het wel leuk om het samen met de kinderen te doen. Ik wil niet tegen hen zeggen dat ze dit of dat moeten doen. Ik heb liever dat ze gewoon plezier hebben, dan vind ik het ook goed. Ik ben niet iemand die gaat zeggen dit moet je doen.”
 Met wie kun je op het moment het beste opschieten in het team?
,,Met iedereen wel. Maar ik heb met Kennedy en Miki wel een speciale band.”
 Je maatje Ibrahim Affelay heeft onlangs een Cruyff Court geopend in Marokko. Zou jij dat ook willen doen?
,,Als ik talent van het jaar zou worden zou ik het ook in Marokko zetten. In Nederland heb je al zoveel veldjes en in Marokko heb je dat niet. Als je ziet hoe blij de mensen waren met het veldje van Ibrahim. Het geeft gewoon een fantastisch gevoel als je iets terug kan doen voor de plaats waar je ouders vandaan komen. Ik zou ook een veldje aanleggen in hetzelfde dorp, want mijn ouders komen daar ook vandaan.”
 Welke sporten vind je leuk naast voetbal?
,,Ik heb laatst voor het eerst getennist met een vriend van me. Dat beviel me wel goed. Ik denk dat ik nu ook wel vaker ga tennissen. Het is leuk om individueel bezig te zijn en je kunt als het fout gaat niemand anders de schuld geven.”

Ga je vaak op vakantie naar Marokko?

,,Ik probeer elk jaar te gaan om mijn familie op te zoeken en om tot rust te komen. Ik ben vorig jaar naar Brazilië geweest met een teamgenoot en dat is ook heel goed bevallen. Deze zomer ga ik echter weer naar Marokko.”