Menu
De jeugd scoort voor gezondheid

De jeugd scoort voor gezondheid

Met het uitreiken van de diploma's door de Ajacieden Kenneth Vermeer en Ismaïl Aissati kwam er voor de Amsterdamse schooljeugd een einde aan het project Scoren voor Gezondheid. Twintig weken lang probeerden de kids zo gezond mogelijk te leven.

De jeugd danst er op sportcomplex de Toekomst vrolijk op los. De jeugd danst er op sportcomplex de Toekomst vrolijk op los.

De hele middag waren drie groepen basisschooljeugd op de Toekomst aan het sporten. Op het programma stonden de Shuttle Run, een voetbalcircuit en dansen op muziek. Met het kabouterlied van kabouter Plop raakte de jeugd op toeren en toen de vogeltjesdans uit de luidsprekers klonk, snelden zelfs de kinderen vanaf het voetbalveld als een haas naar de podiumwagen om mee te dansen.

Het zag er vrolijk uit op de Toekomst met de dansende jeugd. Het zag er vrolijk uit op de Toekomst met de dansende jeugd.

Naast de sportieve oefeningen konden de kinderen ook deelnemen aan een quiz. Met vragen als 'heeft het menselijk lichaam meer dan 800 spieren?' (nee, 640) en 'wie praat er meer: een volwassen man of een volwassen vrouw?' (een vrouw, drie keer zoveel), vermaakten de deelnemers zich prima.

De Shuttle Run was een van de drie onderdelen van het evenement Scoren voor Gezondheid. De Shuttle Run was een van de drie onderdelen van het evenement Scoren voor Gezondheid.

Maar het ging de sporters ook om de erkenning. Na afloop van de paar uren sporten op de Toekomst kwamen niemand minder dan de Ajacieden Kenneth Vermeer en Ismaïl Aissati hun handtekening onder de diploma's zetten. Aissati had in oktober samen met Jan-Arie van der Heijden het eerste contract ondertekend waarin de kinderen beloofden twintig weken gezond te leven en daarmee gaf hij het officiële landelijke startsein voor Scoren voor Gezondheid.

Vandaag was hij aanwezig om zijn handtekening onder de diploma's van de kinderen te zetten. Als een van de eersten kwam Levi met zijn ondertekende oorkonde van de wagen af. Levi stak naar eigen zeggen wel wat op van het evenement dat Stichting Meer dan Voetbal had gepresenteerd. ,,Tussen de middag vraagt mijn oma altijd of ik chocola wil. Maar dan zeg ik 'nee'." Meer beweging had de jongeman niet nodig. ,,Nee, ik train twee keer per week voor voetbal en ook voor honkbal." Hij had de extra ondersteuning dus niet nodig, maar vele anderen wel en om hen ging het vooral.

Vol trots neemt een deelneemster het diploma over van Ismaïl Aissati. Vol trots neemt een deelneemster het diploma over van Ismaïl Aissati.

De initiatiefnemers en projectpartners van Scoren voor Gezondheid zijn de Eredivisie, haar maatschappelijk partner de Sponsor Bingo Loterij, het Ministerie van VWS, het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ, het Nationaal instituut sport en bewegen NISB en de Stichting Meer dan Voetbal.

Wie meer wil weten over het project Scoren voor Gezondheid kan terecht op hun website.