Menu
De Jong blijft nuchter onder alle aandacht

De Jong blijft nuchter onder alle aandacht

Siem de Jong stelde zondag een plaatsje in de geschiedenisboeken van Ajax veilig door als Eredivisiedebutant te scoren. Hij blijft nuchter onder alle aandacht die hem na zijn treffer tegen Sparta ten deel viel.

De Jong maakte vorig jaar nog deel uit van de A1. Nu traint hij iedere dag met het eerste. De Jong maakte vorig jaar nog deel uit van de A1. Nu traint hij iedere dag met het eerste.

Siem de Jong schoot, nee ramde de bal, zondagmiddag in blessuretijd met zijn linkervoet achter Sparta-doelman Sander Westerveld. Met zijn treffer behoedde hij Ajax voor een nederlaag. Na afloop van het duel (2-2) was er natuurlijk veel aandacht voor de toekomst van Henk ten Cate, maar ook De Jong stond in het middelpunt van de belangstelling. ,,Ik kreeg heel veel leuke berichtjes en telefoontjes na de wedstrijd”, zegt De Jong dinsdagochtend na de training, waar hij overigens ook weer een paar keer keihard doel trof. ,,Ik heb het doelpunt ’s avonds op tv nog wel een paar keer terug gezien. Wat ik dacht? Hij zat er goed in.”
Door zijn treffer bevindt hij zich in een uniek rijtje Ajacieden. Onder andere Marco van Basten, Johan Cruijff en Patrick Kluivert vonden ook het net in hun eerste wedstrijd in de Nederlandse competitie.

Het moment van afgelopen zondag: De Jong zet Ajax op 2-2. Het moment van afgelopen zondag: De Jong zet Ajax op 2-2.

,,Ja, dat heb ik gehoord. Dat is een mooi rijtje", zegt hij nuchter. Desondanks heeft hij zijn doelpunt niet echt gevierd. ,, Dat kwam ook door het resultaat van de wedstrijd. Met een 2-2 tegen Sparta viel er natuurlijk niet echt iets te vieren voor het team. En daarnaast moest ik gisteren ook nog een wedstrijd met Jong Ajax spelen. Maar voor mij persoonlijk was het natuurlijk wel een speciaal moment.”

,,Ik hoop uit te groeien tot een vaste waarde van Jong Ajax”, zei De Jong nog geen drie maanden geleden na de eerste training van het seizoen. ,,En het zou mooi zijn als ik dit seizoen een keer mee kan trainen met het eerste.” De in Zwitserland geboren voetballer loopt ruim voor op zijn eigen schema. ,,Het gaat inderdaad snel”, zegt De Jong nu. ,,Ik weet niet of ik bij de selectie blijf of dat ik weer bij Jong Ajax ga trainen. Daar is nog niet over gesproken. We wachten het rustig af.”
Hoe de toekomst er ook uitziet voor het ‘Talent van de Toekomst’: zijn naam staat in de boeken.