Menu
De Jong en Anita niet naar EK

De Jong en Anita niet naar EK

Bondscoach Bert van Marwijk had vanmiddag slecht nieuws voor Vurnon Anita en Siem de Jong. De twee Ajacieden vielen samen met Jeremain Lens en Adam Maher als laatsten af voor de EK-selectie van Oranje.

Siem de Jong reageerde vanmiddag op het afhaken bij de selectie. ,,Ik had het wel een beetje verwacht, want ik ben realistisch genoeg om te weten dat er veel concurrentie was. Maar ik had wel de hoop dat ik erbij zou zitten. Ik heb ontzettend mijn best gedaan en dan is het afwachten."

Vanmorgen vloog het Nederlands Elftal terug naar Nederland waar de selectie zijn intrek nam in het Hilton-hotel. ,,Daar moest ik al snel bij de bondscoach komen", doet De Jong uit de doeken. ,,In dat gesprek, waarop ik verder niet in ga, heeft hij mij verteld waarom ik niet geselecteerd ben. Ik kon daarna kiezen om direct weg te gaan of nog mee te lunchen met de anderen. Ik heb, net als de andere drie, voor dat laatste gekozen. Want we zijn toch een hele week bij elkaar geweest en dan is het wel leuk om afscheid te nemen. Ik ben erg blij dat ik dit heb mogen meemaken, want ik had er het hele seizoen nog niet bijgezeten. Voor mij was het goed om de groep te leren kennen en ik vind het leuk om op dit hoge niveau te trainen. Want het is wel een tikkeltje hoger dan bij Ajax."

Siem viel af, zijn broer Luuk behoort wel tot het EK-keurkorps van bondscoach Bert van Marwijk. ,,Ik ben erg blij dat Luuk wel mee is", is de Ajacied opgetogen voor zijn broer. ,,Dan is er nog een familielid bij. Ik hoop dat het EK voor Nederland heel succesvol wordt, dat heb ik ook zojuist getwitterd. De komende dagen ga ik mij richten op het boeken van een vakantie, zodat ik mij uitgerust bij Ajax kan melden."

Oranje telt na het afvallen van Anita en De Jong nog slechts een Ajacied. Alleen Gregory van der Wiel is door Van Marwijk opgenomen in zijn 23-koppige selectie die uit de volgende spelers bestaat:

Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Kahlid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Klaas Jan Huntelaar (Schalke’04), Luuk de Jong (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Kuyt (Liverpool), Joris Mathijsen (Málaga), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Ron Vlaar (Feyenoord), Michel Vorm (Swansea City), Gregory van der Wiel (Ajax) en Jetro Willems (PSV).


Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS/Jan Kanning