Menu

De Jong en De Ridder in Jong Oranje

De Ajacieden Nigel de Jong en Daniël de Ridder maken deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Armenië. De Jong maakte vorige maand nog deel uit van de selectie van bondscoach Marco van Basten voor de vriendschappelijke ontmoeting met Engeland.

Jong Oranje speelt op vrijdagmiddag 25 maart de uitwedstrijd tegen Roemenië. Het duel met Armenië wordt op dinsdag 29 maart in het stadion van Willem II afgewerkt.

Jong Oranje neemt de derde positie in de EK-kwalificatiegroep in. Koploper Roemenië heeft twee punten meer dan de ploeg van bondscoach Foppe de Haan. Jong Oranje heeft nog wel een wedstrijd tegoed. ,,Dit wordt dus een sleutelwedstrijd'', constateerde De Haan.

De bondscoach van Jong Oranje kan tijdens de dubbele ontmoeting weer beschikken over Kruiswijk, Zomer, Jansen, Van Persie en Huntelaar. Deze spelers ontbraken vorige maand tijdens de vriendschappelijke ontmoeting met Engeland.

Selectie Jong Oranje: Doel: Pasveer (FC Twente), Waterman (Heerenveen). Verdediging: Jansen (Vitesse), Kruiswijk (FC Groningen), Van Mosselveld (Willem II), Verhaegh (FC Den Bosch), Wolfgang (Heerenveen), Zomer (FC Twente). Middenveld: Fafiani (FC Twente), Hofs (Feyenoord), De Jong (Ajax), Van Persie (Arsenal), Schaars
(Vitesse). Aanval: Castelen (Feyenoord), Huntelaar (Heerenveen), John (Fulham), De Ridder (Ajax) Rojer (Vitesse).

Bron: ANP