Menu
De Jong en Gabri missen duel met PSV

De Jong en Gabri missen duel met PSV

Siem de Jong en Gabri missen woensdag het topduel met PSV. De Jong kampt met een liesblessure, Gabri heeft een scheurtje in zijn hamstring. Dat meldde Adrie Koster dinsdagmiddag tijdens de persconferentie.

,,We hebben Siem vandaag nog getest”, sprak Adrie Koster. ,,Maar de wedstrijd tegen PSV komt te vroeg. Gabri is waarschijnlijk een aantal weken uit de roulatie.” Naast de twee middenvelders, die tegen Willem II een basisplaats hadden, zijn nog vier Ajacieden woensdag niet inzetbaar. Ismael Urzaiz is ziek, Erik Heijblok heeft last van zijn schouder, Gregory van der Wiel herstelt van een knieblessure en Laurent Delorge is nog niet fit genoeg om met Ajax 1 mee te doen.

Koster wilde niet zeggen hoe hij het gemis van De Jong en Gabri gaat opvangen. ,,Ik kan niet prijsgeven hoe we gaan spelen. Daar is deze wedstrijd te belangrijk voor.” Toch liet de hoofdtrainer wel iets doorschemeren over de opstelling. Zo vertelde hij dat Rasmus Lindgren waarschijnlijk gaat spelen en dat Luis Suarez dankzij zijn drie treffers ook op een plek in de basiself kan rekenen. Jeffrey Sarpong en Kennedy maken door de blessuregevallen woensdag in ieder geval deel uit van de selectie.

De wedstrijd is voor Ajax ontzettend belangrijk. Bij winst bedraagt de achterstand op de Eindhovenaren nog maar één punt. ,,Dit is een cruciaal duel”, aldus Koster. ,,Wij gaan voor de overwinning. Het lijkt me niet slim om voorzichtig te beginnen."


Bekijk later vandaag de voorbeschouwing op Ajax TV.
Naar de website van Ajax TV >>

PSV - Ajax woensdag live op je pc zien?
Ga naar de website van Planet Voetbal >>