Menu

De Jong en Heitinga geblesseerd bij Oranje

Bondscoach Marco van Basten mist vrijdagavond tijdens de oefeninterland tegen Liechtenstein vijf spelers. Ajacieden Johnny Heitinga en Nigel de Jong misten de training. Ook Kevin Hofland, Giovanni van Bronckhorst, en Romeo Castelen moeten de wedstrijd in de Galgenwaard aan zich voorbij laten gaan. Het is nog niet duidelijk of ze op tijd fit zijn voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje woensdagavond tegen Tsjechi√ę.

De bedoeling is dat het geblesseerde vijftal, net als de overige achttien geselecteerde internationals, vrijdagochtend een training in Katwijk afwerkt. Na overleg met de medische staf bepaalt Marco van Basten zaterdag met welke spelers hij het trainingskamp voor het duel met de Tsjechen hervat. De selectie telt dan geen 23 maar achttien internationals.

Gezien het hoge aantal geblesseerde verdedigers, maar liefst vier in totaal, sluit Van Basten zelfs niet uit dat hij nog nieuwe spelers op moet roepen. ,,De blessures bij vier van mijn verdedigers baren mij inderdaad zorgen. Het is afwachten hoe snel
ze herstelen. Zaterdag weten we een stuk meer.''

Bron: ANP