Menu
De Jong fit voor Independiente

De Jong fit voor Independiente

Siem de Jong is fit voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Argentijnse topclub Independiente van zondag. De Ajacied trainde vrijdag volledig met de groep mee.

Na de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Brondby IF (0-3), afgelopen woensdag, genoten de Ajacieden een dag later van een vrije dag. Vrijdagochtend meldde de groep zich weer op de Toekomst voor de voorlaatste oefensessie voor het oefenduel met Independiente. Het topaffiche speelt zich zondag af in de Amsterdam ArenA. Voor Ajax is dit de eerste thuiswedstrijd na het behaalde kampioenschap in mei.

Een Ajacied die in die laatste en memorabele thuiswedstrijd een grote rol speelde, is er zondag weer bij. Siem de Jong is volledig hersteld van zijn kwetsuur. De middenvelder annex spits liep in de vriendschappelijke wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg een hamstringblessure op. Hij trainde vrijdag volledig met de groep mee. De Jong, die donderdag zijn contract bij Ajax tot medio 2015 verlengde, oogde fit en fris. Voor Derk Boerrigter komt het thuisduel nog te vroeg. Boerrigter is herstellende van een scheenbeenblessure en trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Tussen de vertrouwde gezichten van de Ajacieden was één nieuw gezicht te bekennen; Harry Forrester. De twintigjarige Engelsman trainde voor het eerst met de selectie mee. Forrester loopt ruim anderhalve week stage bij Ajax en trainde eerder al mee met Jong Ajax.

Ajax - Independiente begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar via onderstaande link. Op de wedstrijddag is er vanaf 12:30 uur stadionverkoop aan de kassa's ter hoogte van ingang D.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Kom naar Ajax - Independiente!

Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt legt een oefening uit. Conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt legt een oefening uit.
Siem de Jong trainde volledig met de groep mee. Siem de Jong trainde volledig met de groep mee.
Derk Boerrigter trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. Derk Boerrigter trainde apart met fysiotherapeut Frank van Deursen.
Gregory van der Wiel is gretig tijdens de warming-up. Gregory van der Wiel is gretig tijdens de warming-up.
Frank de Boer legt alles klaar voor de volgende oefening. Frank de Boer legt alles klaar voor de volgende oefening.
Harry Forrester (r), een stagiair uit Engeland, trainde met het eerste elftal mee. Harry Forrester (r), een stagiair uit Engeland, trainde met het eerste elftal mee.
Terwijl de Ajacieden een drinkpauze houden, wordt ook het veld even afgekoeld. Terwijl de Ajacieden een drinkpauze houden, wordt ook het veld even afgekoeld.