Menu
De Jong: 'Hij zat er goed in'

De Jong: 'Hij zat er goed in'

De geblesseerden, wisselspelers en de Ajacieden die tegen FC Groningen niet in actie kwamen, toonden zich maandagmorgen op het trainingsveld van de Toekomst. Siem de Jong kwam alleen naar buiten voor een interview met Ajax TV. De veelscorende middenvelder blikte met een glimlach terug te blikken op de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd.

De fraaie treffer van Siem de Jong was hét breekpunt in de laatste editie van Ajax - FC Groningen. De Ajacied rondde in de 67e minuut met links fantastisch af. FC Groningen-goalie Van Loo kon alleen kijken naar de bal. Na de 2-0 konden de gasten alle hoop op een goed resultaat laten varen. ,,Dit soort doelpunten scoor je ook op de trainingen niet vaak’’, vertelt De Jong voor de camera van Ajax TV. ,,Eigenlijk schoot ik hem ‘gewoon’ richting doel. Het schot ging boven de keeper langs het doel in. Hij zat er dus goed in.’’

Als De Jong zijn verhaal doet, werken enkele meters verderop collega’s zich in het zweet. Jeroen Verhoeven is de enige keeper die zich deze maandag buiten laat zien. De doelman weet onder meer vlijmscherpe inzetten (tijdens een afrondoefening) van Marko Pantelic te keren. Iets verderop neemt assistent-trainer Danny Blind Oleguer en Rasmus Lindgren onder handen. De laatstgenoemde is op de goede weg terug van een knieblessure. Ook Thimothée Atouba traint buiten. De Kameroener vecht zich ook terug van een kniekwetsuur en loopt deze trainingsdag vooral rondes om het veld. Christian Eriksen volgde een individuele training bij Bryan Roy.

,,We hebben tegen FC Groningen niet veel weggegeven en zelf veel gecreeerd’’, vervolgt De Jong zijn mini-interview. In het kielzog van De Jong neemt ook Jan Vertonghen – de maker van de overige twee treffers tegen de Groningers – een kijkje bij de training. Na een korte adempauze keert de Belg terug naar het krachthonk, waar de overige selectiegenoten hun uitlooptraining voltooien.
Ajax moet in deze beslissende competitieweken vooral naar zichzelf kijken, weet De Jong. ,,Natuurlijk kijken we in deze fase ook naar FC Twente. Wij kunnen hopen, maar moeten onze eigen wedstrijd zelf blijven winnen.’’

Het complete interview met Siem de Jong is vanavond te zien op Ajax TV op Eredivisie Live

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Christian Eriksen volgde een individuele training bij Bryan Roy. Christian Eriksen volgde een individuele training bij Bryan Roy.
Thimothée Atouba volgde vooral een loopprogramma. Thimothée Atouba volgde vooral een loopprogramma.
Luis Suarez bleef in het krachthonk, maar deelde wel een handtekening uit aan een jonge fan. Luis Suarez bleef in het krachthonk, maar deelde wel een handtekening uit aan een jonge fan.
De captain van Ajax pikte ook een deel van de training mee. De captain van Ajax pikte ook een deel van de training mee.
Siem de Jong stond Ajax TV te woord. Siem de Jong stond Ajax TV te woord.