Menu
De Jong hoopt op rentree tegen Almere

De Jong hoopt op rentree tegen Almere

Ajax trainde woensdag voor de tweede keer in 2012. Op sportcomplex de Toekomst koesterde Frank de Boer zijn vrijwel fitte groep, die aan een zogenaamde ‘piepjestest’ werd onderworpen. Ook de herstelde Siem de Jong onderging de conditietest. Vrijdag hoopt hij zijn rentree te maken tegen Almere City.

Als er een ideaal moment bestaat om je rentree te maken, is dat volgens De Jong nu. Bij de start van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is hij weer helemaal hersteld van de dijbeenblessure die hem eind vorig jaar enkele weken aan de kant hield. ,,Na de vakantie staan de trainingen altijd in het teken van opbouw. Voor mij is het daardoor een stuk makkelijker om snel weer op hetzelfde niveau als de rest van de groep te komen. Ook zij zijn nu weer met opbouwen bezig.”

Sinds hij op 6 november in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd uitviel, kwam hij niet meer in actie. ,,Vlak voor de kerst had ik eventueel al tegen AZ kunnen spelen, maar uiteindelijk hebben we geen risico genomen. Achteraf heb ik niets gemist, want die wedstrijd wordt nu over twee weken overgespeeld”, aldus De Jong die eind deze maand zijn 23e verjaardag viert.

De Jong: ,,Ik voel me goed en ben weer helemaal fit." De Jong: ,,Ik voel me goed en ben weer helemaal fit."

Na het wrange einde van 2011, waarbij de eerste seizoenshelft er na 37 minuten voetbal tegen AZ plotseling opzat, vertrok De Jong voor een vakantie naar Bali. Ver weg van de nasleep van het incident met de supporter en AZ-keeper Esteban laadde de eenmalig international zich op voor de tweede seizoenhelft. Na de herstart op dinsdag trainde hij woensdagochtend ook weer vol overgave met de groep mee. ,,Ik voel me goed en ben weer helemaal fit. Het enige wat ik nu nog mis is wedstrijdritme. De wedstrijd tegen FC Utrecht is inmiddels alweer twee maanden geleden. Hopelijk kan ik vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC mijn rentree maken.”

Een dag na het oefenduel met Almere City vertrekt Ajax naar Brazilië voor een trainingskamp. De Jong wil die week in Zuid-Amerika benutten om langzaam weer op zijn oude niveau te komen. De afsluitende oefenwedstrijd tegen Palmeiras kan voor hem een mooie laatste testcase vormen voor de dubbel tegen AZ (beker en competitie). ,,Een paar dagen na terugkomst uit Brazilië spelen we de eerste wedstrijd tegen AZ al. Dan moeten we er helemaal staan. Vanaf nu hebben we daar nog precies twee weken de tijd voor.”

*Nicolai Boilesen trainde woensdag ook buiten. Samen met de fysio werkte de Deen individueel aan het herstel van zijn hamstringblessure.

De oefenwedstrijd Ajax - Almere City wordt vrijdag om 14:30 uur op de Toekomst gespeeld. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Jong hoopt vrijdag tegen Almere City zijn rentree te maken. De Jong hoopt vrijdag tegen Almere City zijn rentree te maken.