Menu
De Jong hoopt op speeltijd tegen Portugal

De Jong hoopt op speeltijd tegen Portugal

Ajacied Siem de Jong is woensdagavond niet ingezet bij het Olympisch elftal tegen Zweden. Tegen het gastland speelde Oranje doelpuntloos gelijk. ,,We hebben nog een wedstrijd. Kijken wat er dan gebeurt."

Siem de Jong op de training van donderdag in Zweden. Siem de Jong op de training van donderdag in Zweden.

Ajacied Siem de Jong hoopt uiteraard dat hij dan wel aan spelen toekomt. Woensdag zat hij op de bank, maar mocht hij niet invallen. ,,Op de training was al duidelijk wie er zou gaan spelen. De coach mag vijf keer wisselen en daar zat ik niet bij. Maar we hebben nog een wedstrijd tegen Portugal te gaan", aldus De Jong die een kamer deelt met Wout Brama van FC Twente. ,,Ja, ook dat nog", lacht De Jong. ,,Er worden wel wat grapjes gemaakt over het feit dat Twente voorronde mag spelen en wij niet. Maar de onderlinge sfeer is erg goed hoor, ook al is de concurrentiestrijd groot. Heel veel spelers kunnen namelijk op het middenveld uit de voeten. En er gaan er maar achttien mee naar Peking. Nu bestaat de groep nog uit 23 spelers. Bovendien is er ook nog een grote kans dat er buiten deze groep nog andere spelers worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld Urby Emanuelson."

De groep van 23 zit altijd in zijn geheel bij de wedstrijd. Elf op het veld, twaalf op de bank. Of zoals tegen Zweden, tien omdat twee spelers geblesseerd waren. Over de eerste helft tegen Zweden was bondscoach Foppe de Haan tevreden, zei hij op de website van KNVB. De Haan had goed positiespel gezien en een rustigere opbouw dan in het eerste, verloren, duel tegen Frankrijk. In de tweede helft gebruikte de bondscoach het maximale aantal van vijf wissels. Siem de Jong zat op de bank en bleef op de bank. ,,Wij kregen in de wedstrijd aardig wat kansjes. Zweden zakte vaak in en speelde de lange bal. Zij lieten ons voetballen. Wij scoorden nog, maar die goal werd onterecht afgekeurd."

Zaterdag wacht de ontmoeting tegen Portugal waarbij De Jong op speeltijd hoopt. Zondag vliegt het Olympisch team naar huis en drie dagen later vliegt Siem de Jong naar zijn vakantie-adres.

Olympisch elftal: Velthuizen; Brama (46. Zuiverloon), Marcellis, Opdam, Pieters; Maduro (59. Luijckx); Amrabat, Sno, Bruins (69. Beerens); Makaay (69. De Guzman), Lens (46. Emnes).

FOTO: PROSHOTS/DENNIS SPAAN