Menu
De Jong in voetsporen Vertonghen

De Jong in voetsporen Vertonghen

Aanvoerder Siem de Jong opent maandagochtend 18 maart de handelsdag op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext. De beursopening valt samen met de 113de verjaardag van Ajax. De huidige koploper in de Eredivisie is inmiddels bijna vijftien jaar actief op de beurs.

Ajax ging op 11 mei 1998 als eerste en tot dusver enige Nederlandse club naar de beurs. Sinds die dag is Ajax een Naamloze Vennootschap. Op de ochtend van de beursgang openden Frank en Ronald de Boer in het bijzijn van de gehele selectie de beurs. Hoe bijzonder de beursnotering destijds was, bleek uit feit dat de vraag naar aandelen het aanbod maar liefst vijftien keer overtrof. De vereniging AFC Ajax heeft zelf de meerderheid van de aandelen (73 procent) in bezit.

Vorig seizoen had Jan Vertonghen de eer om de beurs te openen. Samen met trainer Frank de Boer opende hij enkele dagen na het 31ste landskampioenschap de handelsdag op de beurs. Drie jaar geleden was Ajax ook betrokken bij de beursopening aan Beursplein 5. Toenmalig aanvoerder Luis Suarez opende op 5 februari 2010 de handelsdag op de Amsterdamse beurs van NYSE Euronext.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Luis Suarez sloeg op 5 februari 2010 op de bekende gong. Luis Suarez sloeg op 5 februari 2010 op de bekende gong.